296 φοιτητές στο Ηράκλειο και 46 φοιτητές στα Τμήματα που βρίσκονται στις πόλεις των Χανίων, Ρεθύμνου, Αγ. Νικολάου και Σητείας, μπορεί να φιλοξενήσει στις εστίες του ΕΛΜΕΠΑ. Φέτος εισήχθηκαν 1.540 φοιτητές που σημαίνει ότι 1.200 αν δεν είναι από την Κρήτη πρέπει να βρουν ένα σπίτι προκειμένου να σπουδάσουν στο τμήμα επιλογής τους στο νησί.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ, Μανώλη Κατσαράκη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν μεταγραφή σε άλλο πανεπιστήμιο, ζητώντας στην αίτηση τους να τους εγκριθεί η μεταγραφή καθώς δε βρίσκουν σπίτι για να σπουδάσουν. Πέρυσι το ποσοστό αυτό ήταν ιδιαίτερα αυξημένο και αναμένεται και φέτος να συμβεί κάτι ανάλογο αφού το πρόβλημα με τη στέγαση των φοιτητών έχει χειροτερέψει.

Το ΕΛΜΕΠΑ έχει καταθέσει εδώ και καιρό προτάσεις στο Υπουργείο Παιδείας και το Υποδομών για ανέγερση εστιών, έχει ήδη εκπονήσει κτηριολογικές μελέτες για εστίες τόσο στο Ηράκλειο όσο και στις άλλες πόλεις της Κρήτης.

Το κόστος διαμονής είναι 30€ το μήνα για τα δίκλινα και 45€ για τα μονόκλινα, ενώ οι πολύτεκνοι δεν πληρώνουν αν επιλέξουν δίκλινο δωμάτιο. Οι φοιτητές που δεν λαμβάνουν δωμάτιο στις εστίες μπορούν να πάρουν το στεγαστικό επίδομα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο παρέχει δωρεάν σίτιση σε 3000 περίπου φοιτητές στα εστιατόρια του στο Ηράκλειο, και στα Τμήματα του, που βρίσκονται στις πόλεις των Χανίων, Ρεθύμνου, Αγ. Νικολάου και Σητείας.  Δικαίωμα δωρεάν σίτισης έχουν όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές, που δεν έχουν υπερβεί το 12ο εξάμηνο.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.