Στον “αέρα” σκανδιναβικός tour operator τουρκικών συμφερόντων | Οφειλές εκατ. € σε ξενοδοχεία σε Ρόδο, Χανιά και Ρέθυμνο

 


Στον “αέρα” βρίσκεται ο σκανδιναβικός tour operator, τουρκικών συμφερόντων, Detur, καθώς από χθες το απόγευμα πληροφορίες που έφτασαν στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, έκαναν λόγο για μεγάλες οφειλές σε ξενοδοχεία, διακοπή πληρωμών, μία -εκ των πραγμάτων και των εξελίξεων- πλαστή ανακοίνωση σε ξενοδοχεία στην Τουρκία, την οποία δημοσιεύουμε, ενώ πριν από λίγο η εταιρία προχώρησε σε ανακοίνωση που αναφέρει ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της μέχρι τα τέλη του 2022. Ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγω για διαδικασία εξαγοράς από μεγάλο δυτικοευρωπαϊκό tour operator, επίσης τουρκικών συμφερόντων, ενώ φαίνεται να υπάρχουν οφειλές εκατομμυρίων σε ξενοδοχεία στα Χανιά, που είναι ο μεγαλύτερός του προορισμός, Ρόδο και Ρέθυμνο.


Σημειώνεται ότι το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Σουηδία, αλλά και στην Δανία και την Φινλανδία.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του Detour, έχει ως εξής: “Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν προκλήσεις πέρα ​​από τα συνηθισμένα για τον κλάδο των ταξιδιών, των μεταφορών και του τουρισμού με πρώτα μια πανδημία που σταμάτησε όλα τα ταξίδια και μετά μια επανεκκίνηση που δεν ήταν χωρίς προβλήματα. Το γεγονός ότι τώρα διεξάγεται πόλεμος στην Ευρώπη, ο οποίος επηρεάζει την οικονομία με πληθωρισμό και ασθενέστερο νόμισμα, σημαίνει ότι η βάση των ταξιδιωτών αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, την ίδια στιγμή που το κόστος για τα αεροπορικά καύσιμα αυξάνεται απότομα. Αυτό οδήγησε στην ανάγκη για επανεκκίνηση της δραστηριότητάς μας, για να διασφαλιστεί η υγεία της επιχείρησης.

Ως εκ τούτου, η Detur αποφάσισε να αναθεωρήσει τις δραστηριότητές της και ως εκ τούτου θα προβεί σε αναδιοργάνωση με νέα κεφάλαια που προστίθενται στην εταιρεία. Καθώς αυτό σημαίνει αλλαγές στον οργανισμό και στις διαδικασίες του οργανισμού, η επιχείρηση θα τεθεί προσωρινά σε παύση για μια περίοδο. Το υπόλοιπο της σεζόν του 2022 θα ακυρωθεί.

Λυπούμαστε για την πιθανή ταλαιπωρία και προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στους ταξιδιώτες των οποίων τα ταξίδια δεν πραγματοποιούνται τώρα. Ωστόσο, είναι δυστυχώς απαραίτητο να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται για να είναι μια ισχυρή και υγιής εταιρεία στο μέλλον.


Οι ταξιδιώτες που επηρεάζονται από τις ακυρωμένες αναχωρήσεις θα επικοινωνήσουν με την υποστήριξη πελατών της Detur με σειρά αναχώρησης με βάση την πλησιέστερη ημερομηνία αναχώρησης πρώτα”.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Τουρκία κυκλοφόρησε μια πλαστή ανακοίνωση του tour operator, που ανέφερε ότι οι πελάτες θα πρέπει να πληρώσουν την διαμονή τους στο ξενοδοχείο και ακολούθως θα πάρουν τα χρήματα πίσω…

Οφειλές

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, στην Ρόδο η εταιρία συνεργάζεται με περίπου 20 ξενοδοχεία, ενώ 13 έχει στο Ρέθυμνο. Στα Χανιά, που είναι ο μεγαλύτερος προορισμός, τα ξενοδοχεία ανέρχονται σε πολλές δεκάδες.

Σε πολλά ξενοδοχεία, ειδικά όσα έχουν καθεστώς guarantee, υπάρχουν οφειλές έως και αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με το σύνολο να είναι κάποια εκατομμύρια, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για έναν πρώτο απολογισμό.

O tour operator έχει πρόγραμμα σε Ισπανία, Τουρκία και Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα βρίσκονται στην Στοκχόλμη οι κ.κ. Κικίλιας και Φραγκάκης και σκόπιμο θα ήταν να επιδιώξουν επαφή για το συγκεκριμένο θέμα και να ενημερώσουν τον ελληνικό τουριστικό κλάδο.

Σημειώνεται ότι το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, έχει προειδοποιήσει τους τελευταίους μήνες, ότι με το κλείσιμο της σεζόν, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν tour operators που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, εξέλιξη άκρως επικίνδυνη για τα ξενοδοχεία.

Ο Detur ξεκίνησε στη Σουηδία το 2000 και σήμερα έχει παρουσία σε όλη τη σκανδιναβική περιοχή. Τον Οκτώβριο του 2020, οι ιδιοκτήτες του Detur και της Norden Travel Service συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια συγχώνευση για να δημιουργήσουν από κοινού έναν «νέο» όμιλο εταιρειών στο πλαίσιο των ταξιδιωτικών ρυθμίσεων πακέτων. Με τη συγχώνευση, η βάση του ομίλου εταιρειών εγκαταστάθηκε στη Στοκχόλμη, μέχρι σήμερα.

Ο Detur ήταν ένας από τους πρώτους διοργανωτές τσάρτερ που ξεκίνησε πτήσεις από περιφερειακά αεροδρόμια της Σουηδίας. Κατάλαβε πόσο σημαντικό ήταν για την εμπειρία του πελάτη να μπορεί να ταξιδεύει από το τοπικό του αεροδρόμιο για να μειώσει τον χρόνο ταξιδιού, να μειώσει το κόστος της διαμονής σε ξενοδοχεία και τη σύνδεση της μεταφοράς με τα μεγάλα αεροδρόμια.

money-tourism
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.