Ερχεται στα Χανιά-Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush»

Στη Σούδα, αναμένεται στις 6 Οκτωβρίου σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο και νεότερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το USS «George H.W. Bush» Ερχεται ο «εκδικητής» -Το μεγαλύτερο και νεότερο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ 
Το USS George Bus είναι το  τελευταίο αεροπλανοφόρο της κλάσης Nimitz το οποίο ναυπηγήθηκε το 2009 και έλαβε το όνομα του από τον George Bush τον πρεσβύτερο, τον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ που ήταν χειριστής μαχητικών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Απασχολεί πάνω από 6.000 άτομα προσωπικό

Με πλήρωμα 3.500 άτομα και επιπλέον 2.500 για την αεροπορία, μήκος σχεδόν 333 μέτρα, και εκτόπισμα 100.000 τόνων, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως.

 Φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτεραΗΗ-60H.

Μπορεί και αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων χάρις τους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει με ικανότητα αδιάκοπης λειτουργίας επί 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό



Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.