Ανθελληνικό ρεσιτάλ στα τουρκικά κανάλια: Να δώσουμε διορία στους Έλληνες να φύγουν από τα νησιά

 


Κατά ριπάς έβαλαν οι εκπομπές της τουρκικής τηλεόρασης χτες, ημέρα της "μαύρης" επετείου της Καταστροφής της Σμύρνης, εναντίον της Ελλάδας, για τα νησιά του Αιγαίου, την υποτιθέμενη "ελληνική επεκτατικότητα", αλλά και τους "διαβολικούς ξένους" που χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως αιχμή του δόρατος σε έναν κρυφό πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.

Στο Haber Global, ο σχολιαστής, ακαδημαϊκός Ραγκίπ Κουτάϊ Καρατζά, προσκεκλημένος σε πάνελ, προβάλει το πάγιο τουρκικό αίσθημα αγανάκτησης απέναντι στις υποτιθέμενες ελληνικές προκλήσεις και ενέργειες: "Στην Ελλάδα όταν αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση δεξιά κόμματα, τότε εμφανίζονται δηλώσεις πως ακόμη κι αν το τσάι στο τραπέζι είναι άσχημο, 'σίγουρα αυτό το έκανε η Τουρκία'. Και έτσι η Τουρκία στην οποία ούτως ή άλλως είναι εστιασμένη η εξωτερική πολιτική, καθίσταται θέμα και στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας. Αυτό είναι κάτι που γίνεται και από τα αριστερά κόμματα όταν είναι στην εξουσία, αλλά σε μικρότερο ποσοστό. Ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας είπε πως τα νησιά είναι υπό κατοχή. Αν λοιπόν βρίσκονται υπό κατοχή πρέπει καταρχάς να μάθουμε ποια είναι αυτά τα νησιά. Πρέπει να ρωτήσουμε όμως και κάτι ακόμη πιο σημαντικό. Όταν έγινε εισβολή σε αυτά τα νησιά εμείς που βρισκόμασταν και γιατί δεν κάναμε τίποτα;", αναφέρει ο Καρατζά χρησιμοποιώντας την Ελλάδα για να πετάξει "καρφιά" εναντίον του Ερντογάν τον οποίο κατηγορούν είτε ότι δεν ενήργησε ως έπρεπε εναντίον της "ελληνικής κατοχής", ή ότι δεν υπάρχει επί της ουσίας "ελληνική κατοχή" και ο Τούρκος πρόεδρος αερολογεί για ψηφοθηρικούς λόγους.



Χαρακτηριστικά του πόσο "στριμωγμένος" είναι ο Τούρκος πρόεδρος εντός συνόρων είναι τα όσα ανέφερε ο Σελτσούκ Τεπελί παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Fox: "Αυτή η ιστορία με το 'ξαφνικά ένα βράδυ' στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Νταβούτογλου με τα F-35 υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα! Επειδή συνέχεια λέμε 'ξαφνικά ένα βράδυ', μόνο που αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να έρθουν σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας, να επιστρέψουν κι εμείς δεν θα το αντιληφθούμε. Τα ραντάρ δεν το εντοπίζουν ενώ τα F-16 δεν είναι έτσι. Άρα, το 'ξαφνικά ένα βράδυ' σε εμάς είναι τραγούδι, όμως οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα".

Σε άλλη εκπομπή "copy-paste" της προαναφερθείσας του Haber Global, άλλος σχολιαστής προτείνει να δοθεί... διορία στην Ελλάδα να παραδώσει τα νησιά: "Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μια διορία και αν στο τέλος αυτής της διορίας δεν έχει εκπληρώσει αυτές τις δουλειές, τότε η Τουρκία σταδιακά θα κινητοποιηθεί, με την αμφισβήτηση των χωρικών υδάτων και του εναερίου χώρου των νησιών, φτάνοντας μέχρι και την έμπρακτη χρήση του νησιού".

Στο συμφερόντων Ερντογάν A-Haber, μπροστά από έναν χάρτη, βγαλμένο από πολεμική ταινία, οποίος απεικονίζει το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης και τις αποστάσεις των υπολοίπων νησιών και νησίδων από το Καστελόριζο, ακούγονται τα εξής εναντίον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου: "Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας επισκέφτηκε το Καστελόριζο, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Κας (Αντίφελλος) και το οποίο σύμφωνα με την Συνθήκη των Παρισίων, έχει αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Όλοι οι παράγοντες της Ελλάδας συνεχίζουν να υποδαυλίζουν και να 'ψάχνονται'. Διότι ανοιχτά από πίσω τους βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Γαλλία. Εκείνες τους στηρίζουν τους ενθαρρύνουν. Οι ΗΠΑ και οι 'κανίβαλοι ιμπεριαλιστές' είναι αυτοί οι οποίοι μέσω της Ελλάδας επιχειρούν να πολιορκήσουν και να περικυκλώσουν την Τουρκία. Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα έκανε προβοκάτσια στο Αιγαίο. Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου σε μία περίοδο που αυξάνεται η ένταση, άρχισε επισκέψεις σε νησιά".

capital
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.