Πώς ο Ολυμπιακός κατέληξε στον Μίτσελ

Ο Μίτσελ

Ο γνώριμός μας από την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό, Μίτσελ Γκονζάλεθ είναι ο εκλεκτός της διοίκησης για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των ερυθρόλευκων. Πως έφτασε η πειραϊκή ΠΑΕ να δώσει πάλι τα κλειδιά του Ρέντη στον Ισπανό προπονητή;

Αρχικά, θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Ολυμπιακός χτύπησε αρκετές πόρτες τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με σημαντικότερη εκείνη του Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν απευθυνθεί στον Ισπανό τεχνικό και μετά την απομάκρυνση του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά τότε ο 57χρονος ήταν αρνητικός. Ωστόσο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο Μαρθελίνο έδειξε να το συζητά, αλλά ζήτησε χρόνο για να αποφασίσει.

Ωστόσο, η πειραϊκή ΠΑΕ πίεζε για άμεση απάντηση, καθώς ήθελε ο νέος τεχνικός να πιάσει άμεσα δουλειά. Ο Μαρθελίνο απάντησε αρνητικά καθώς έχει πάντα στο μυαλό του την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Ισπανίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τις τελευταίες ημέρες το όνομά του είχε συνδεθεί και με τη Σεβίλλη στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Λοπετέγκι.

Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι είχαν επαφές, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον Κίκε Σετιέν, τον Χάβι Γκράθια, τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, τον Πάουλο Σόουζα, τον Βίλας Μπόας και τον Ζοάο Πέδρο Σόουζα. Δημοσιεύματα στο εξωτερικό το τελευταίο διήμερο έκαναν αναφορά και στον Λοράν Μπλαν.

Γι' αυτό επέλεξαν τον Μίτσελ

Πλέον, αυτό που ενδιαφέρει είναι πως ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης θα έχει συνάντηση εντός της ημέρας με τον Μίτσελ στον Πειραιά και ο τελευταίος αναμένεται να προπονήσει την Τετάρτη (21/9) τους ερυθρόλευκους ποδοσφαιριστές στο Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός ήθελε έναν προπονητή με ισχυρή προσωπικότητα, που να εμπνέει σεβασμό και να επιβληθεί στα αποδυτήρια και ο Μίτσελ διαθέτει αυτά τα στοιχεία. Επιπλέον, ο 59χρονος τεχνικός έχει εργαστεί στον Ολυμπιακό, έχει κατακτήσει τίτλους με την πειραϊκή ομάδα, γνωρίζει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και είχε πετύχει σημαντικές νίκες στο Champions League, με κορυφαίες αυτές επί της Γιουβέντους (1-0), της Ατλέτικο Μαδρίτης (3-2) και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0) στους 16 της διοργάνωσης.

Επίσης, μέτρησε το γεγονός ότι ως θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, θα συναντήσει αυτή τη φορά στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, παίκτες παγκόσμιας κλάσης που φόρεσαν την φανέλα της πρωταθλήτριας Ευρώπης όπως ο Μαρσέλο και ο Χάμες Ροντρίγκες, θα έχει τους συμπατριώτες του Μπιέλ και Άβιλα, αλλά και ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα σαν τον Βρσάλικο, τον Αραμπί, τον Κούντε, τον Ντε λα Φουέντε, τον Γκάρι Ροντρίγκες, τον Βατσλίκ, τον Μπακαμπού και τον Ντιμπί Κεϊτά

sport24.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.