Γιώργος Παυλάκης:Δευτεραθλήτρια σε θανάτους στον κόσμο η Ελλάδα από κορωνοϊό



 Ανησυχώ για το Πάσχα γιατί περιμένουμε έξαρση – Ο ιός δεν έχει γίνει και δεν θα γίνει γριπούλα» προειδοποίησε ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ

 

Τον έντονο προβληματισμό του για την άρση των περιοριστικών μέτρων στην χώρα μας από 1η Μαΐου, εξέφρασε ο Γιώργος Παυλάκης. Ο γιατρός- ερευνητής στις ΗΠΑ τόνισε για άλλη μια φορά πως είναι λάθος να θεωρούμε ότι ο κορωνοϊός είναι ακίνδυνος σαν την γρίπη και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τρία πράγματα μέσα στις γιορτές του Πάσχα: να μην μολυνθούν, να εμβολιαστούν και να κάνουν τεστ ειδικά εάν έχουν σκοπό να πάνε σε συγκεντρώσεις ή να επισκεφθούν ηλικιωμένους.

«Ανησυχώ για το Πάσχα γιατί περιμένουμε έξαρση, όπως έγινε και πέρυσι» σημείωσε μιλώντας στο Mega. «Τα μέτρα έχουν εξαφανιστεί, λέμε ότι είμαστε σε αποκλιμάκωση και είχαμε 82 νεκρούς» επισήμανε.

«Ο ιός είναι εδώ» συνέχισε ο Γ. Παυλάκης εκτιμώντας ότι πέρα από τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και τους θανάτους, τα περισσότερα κρούσματα δεν καταγράφονται. «Ας είναι καλά τα εμβόλια και οι προηγούμενες μολύνσεις, που δεν έχουμε βαριές νοσήσεις» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό δεν σημαίνει ότι οι καινούργιες μολύνσεις δεν μπορούν να κάνουν προβλήματα. Το long Covid και η χρόνια κούραση, είναι επιπτώσεις μετά την πρώτη και δεύτερη μόλυνση», ανέφερε.

«Ο ιός δεν έχει γίνει και δεν θα γίνει γριπούλα. Έχει επιπτώσεις σε βάθος χρόνου», πρόσθεσε.

Για το σκληρό lockdown στη Σαγκάη, ο Γ. Παυλάκης σχολίασε ότι και στην Κίνα, όπως και στην Ελλάδα, ένα μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων είναι ηλικιωμένοι, τους οποίους έχει αρχίσει ξανά να «χτυπάει» ο ιός.

«Στην Κίνα έγιναν θύματα και της δικής τους επιτυχίας αλλά και της μη καλής συμπεριφοράς πολλών άλλων χωρών που δεν πήραν κανένα σοβαρό μέτρο μέτρα ως προς την αντιμετώπιση του ιού, με αποτέλεσμα η παγκόσμια εξάπλωση να μας δώσει όλα αυτά τα νέα στελέχη» εξήγησε. «Τώρα ο ιός έμαθε να μολύνει τους ανθρώπους πολύ γρήγορα, προσπαθώντας να παρακάμψει το ανοσοποιητικό σύστημα» είπε, σημειώνοντας ότι κύριο στέλεχος στην Κίνα είναι η Όμικρον 2.

«Οι Κινέζοι είδαν αυτό που έγινε στο Χονγκ Κονγκ, που είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής θανάτων» συμπλήρωσε. «Έπειτα στην κατάταξη είναι η Ελλάδα, λόγω του τελευταίου χαλαρού χειμώνα» υπογράμμισε.

Όπως είπε και εκεί οι ηλικιωμένοι φοβούνται τα εμβόλια και δεν εμβολιάζονται. «Είχαν 7.000 θύματα μέσα στον Μάρτιο» ανέφερε. Συμπλήρωσε δε ότι αν στην Κίνα ανοίξουν, παρόλο που έχουν 85% εμβολιασμένους «θα θρηνήσουν 1-2 εκατ. θύματα».


ygeianet.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.