Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου: Ζητούν άμεσα αποφάσεις για δύο κατηγορίες εργαζομένων που μένουν "εκτός" επιδότησης ανεργ Να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για δύο κατηγορίες εργαζομένων που παραμένουν "εκτός" επιδότησης ανεργίας, ζητούν σε κοινή επιστολή τους τα εργατικά κέντρα Ρόδου και Κρήτης προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΑναλυτικά, στην επιστολή τους τονίζουν:

"Κύριοι,
Σας ζητάμε ως Διοικητικό Συμβούλιο Ο.Α.Ε.Δ να πάρετε απόφαση για δύο κατηγορίες εργαζόμενων, οι οποίες απορρίπτονται από την επιδότηση ανεργίας ενώ τηρούν όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια.
Αναλυτικά ζητάμε
Να χαρακτηριστούν και φέτος εποχικοί αυτοί που και πέρυσι χαρακτηρίστηκαν ως εποχικοί, ανεξάρτητα με το αν οι επιχειρήσεις στις οποίες απασχολήθηκαν δεν απέλυσαν το 75% των εργαζομένων. Αυτό έγινε για το λόγο ότι, όπως γνωρίζετε, οι επιχειρήσεις δεν προσέλαβαν το σύνολο των εργαζομένων αλλά ένα μικρό μέρος αυτών. Άρα η ποσόστωση δεν έχει καμία εφαρμογή για φέτος.
Να εφαρμοστεί το ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 177 και ημερομηνία 15/09/2020 και για τους νέους που φέτος θα πάρουν πρώτη φορά επίδομα τακτικής ανεργίας. Εκεί όπου φέτος πρέπει να έχουν 50 ένσημα ως εποχικοί σύμφωνα με το προαναφερθέν ΦΕΚ, ο Ο.Α.Ε.Δ τους ζητά να έχουν 80 ένσημα ως νέοι ασφαλισμένοι, πράγμα που δεν μπορεί να επιτευχτεί λόγω συγκυρίων. Ζητάμε λοιπόν την εφαρμογή του ΦΕΚ που δεν προβλέπει διαχωρισμό παλιών/νέων, άρα 50 ένσημα για όλους.
Με την απόφαση αυτή δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Ο.Α.Ε.Δ διότι οι εργαζόμενοι των παραπάνω κατηγοριών υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.
Γνωρίζετε και εσείς ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας, καθώς η υπαιτιότητα δεν είναι των εργαζομένων αλλά δημιουργήθηκε εξαιτίας της πανδημίας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνηση".

goodnet
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.