Τέλος οι απεριόριστες μετακινήσεις: Όριο στα SMS στο 13033 θα βάζει το σύστημαΠαναγιώτης Σταμπουλίδης: Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του «ANT1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Ο ίδιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του για την αλλαγή που έρχεται στο 13033 συγκριτικά με την α’ φάση της καραντίνας. Μάλιστα, επεσήμανε πως αυτή τη φορά αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, θα σας κόψει. Αναλυτικότερα:

Παναγιώτης Σταμπουλίδης: Όσα ανέφερε στις δηλώσεις του

Ο Γενικός Γραμματέας απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για τα sms στο 13033, το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης εργαζομένου, την απαγόρευση κυκλοφορίας. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι το 13033 θα κόβει μετακινήσεις αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή. Βέβαια, ερωτημάτα γι’ αυτό εγείρονται σε περίπτωση που κάποιος πολίτες έχει 2-3 αριθμούς κινητού και στέλνει από διαφορετικές SIM SMS στο 13033.

Όπως και να έχει, οι πολίτες στέλνοντας SMS 13033 θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τσεκάρουν αν τους έχει έρθει επιβεβαίωση. Η μετακίνηση σε άλλο νομό δεν επιτρέπεται πέραν των δικαιολογιών που έχουν προβληθεί. Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πως μετά το μπάχαλο που αναφέραμε το πρωί, μόνο για σήμερα δεν επιβάλλεται πρόστιμα σε περίπτωση μετακίνησης εργαζομένου χωρίς βεβαίωση εργοδότη. Όμως οι εργοδοσίες είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν τις σχετικές βεβαιώσεις ισχύος 15 ημερών και ο εργαζόμενος να τις φέρει σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή. Μετακινήσεις ελεύθερων επαγγελματιών: γίνονται με τη σχετική βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ. Βεβαίωση σε δημόσια ραντεβού: γίνεται μόνο με ραντεβού και το σχετικό μήνυμα. Δεν ζητείται βεβαίωση από την υπηρεσία. Μετακινήσεις παιδιών στο σχολείο: Από τους γονείς γίνονται με τη σχετική βεβαίωση από το σχολείο, στην οποία και αναγράφεται το όνομα των γονέων και με την αποστολή του σχετικού μηνύματος. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να πάρουν τα αδέλφια τους από το σχολείο, επίσης με την αποστολή του σχετικού μηνύματος.

Π. Σταμπουλίδης: Ακολουθεί βίντεο, με τις δηλώσεις του στην τηλεόραση του «ANT1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

enimerotiko.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.