Έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα για τους συνταξιούχους : Δείτε ποιους αφορά

 


Μετά τις δεινές περικοπές στις οποίες υποχρεώθηκαν οι συνταξιούχοι και την παρακράτηση αναδρομικών των τελευταίων μηνών που είχαν ως συνέπεια να πιστώνονται επικουρικές... χαρτζιλίκι, 1,6 εκατ. εξ αυτών θα λάβουν έκτακτο επίδομα από 300 έως 830 ευρώ. 


Οπως είπε ο κ. Τσίπρας χθες στο διάγγελμά του, θα διανεμηθούν 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους (σε σύνολο 2,7 εκατ. συνταξιούχων), από τα χρήματα που προκύπτουν από την υπέρβαση των στόχων των δημοσιονομικών. Το έκτακτο βοήθημα, που ο πρωθυπουργός βάφτισε 13η σύνταξη, θα δοθεί εφάπαξ, σε συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 850 ευρώ. 


Ωστόσο, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το πλαφόν αφορά στην κύρια σύνταξη ή το συνολικό εισόδημα από κύρια και επικουρική σύνταξη. Τα περισσότερα στοιχεία, πάντως, κατατείνουν στην άποψη ότι το όριο αφορά στο σύνολο των συντάξεων, αφού με αυτόν τον τρόπο εμφανίζεται η κατανομή των εισοδημάτων στο σύστημα «ΗΛΙΟΣ».


Το έκτακτο επίδομα θα κυμανθεί από 300 ως 830 ευρώ και θα δοθεί αντισυμμετρικά. Οσοι παίρνουν χαμηλότερη σύνταξη θα πάρουν μεγαλύτερο επίδομα, όσοι παίρνουν υψηλότερη σύνταξη, μικρότερο επίδομα. Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 22 Δεκεμβρίου, μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου.


Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Μαξίμου, το έκτακτο επίδομα, που θα δοθεί εφάπαξ, θα μοιραστεί ως εξής:


Αναλυτικά:


Από 500 έως 830 ευρώ θα λάβει περίπου το 10% των συνταξιούχων (περίπου 270 χιλιάδες συνταξιούχοι).

Από 300 έως 500 ευρώ θα λάβει περίπου το 20% των συνταξιούχων (περίπου 570 χιλιάδες συνταξιούχοι).

300 ευρώ θα λάβει περίπου το 30% των συνταξιούχων (περίπου 750 χιλιάδες συνταξιούχοι).

Πηγή: iefimerida.gr 

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.