Συναγερμός στην Γαλλία - Επίθεση με μαχαίρι κοντά σε εκκλησία Τούρκοι φωνάζουν ''Allah Akbar'' στους δρόμους [ΒΙΝΤΕΟ]



Συναγερμός έχει σημάνει στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, όπου σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι κοντά στον ναό της Νοτρ Νταμ. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν δύο νεκροί (ένας άνδρας και μία γυναίκα) και άγνωστος αριθμός τραυματιών.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί δήλωσε ότι ο δράστης συνελήφθη.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών , Ζεράρ Νταρμανάν επιβεβαίωσε ότι η αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Για το περιστατικό συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργείο Εσωτερικών.

Όλα αυτά, την στιγμή που στους δρόμους του κέντρου της κοινότητας Decines και του Βιέν της Λυών κατέβηκαν Τούρκοι, θέλοντας να επιτεθούν στην Αστυνομία.


Φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ερντογάν, μετά την κόντρα του με τον Μακρόν, και εκτόξευαν απειλές κατά των Αρμενίων. «Allah Akbar», «Πού είναι οι Αρμένιοι;», «Γ@μω την Αρμενία», «Σας γ@μ@με», ήταν μερικά από αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης, μια ισχυρή αστυνομική παρουσία στάλθηκε στα ανατολικά της Λυών για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση.

pentapostagma.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.