Υπόμνημα στον υπουργό Τουρισμού υπέβαλε ο δήμος Χανίων

Υπόμνημα στον υπουργό Τουρισμού υπέβαλε ο δήμος Χανίων

Ο Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Σημανδηράκη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη

Συνάντηση  με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ., Δημήτρη Φραγκάκη, είχε σήμερα, Παρασκευή 3/7/2020, στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, καθώς και Αντιδήμαρχοι.  

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος πρέπει να επικεντρώνεται στην ανάδειξη των προβλημάτων“ιδίως στην παρούσα περίοδο, οπότε και απαιτείται μια γενναία υποστήριξη σε όλους τους ανθρώπους, που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας. Στόχος όλων, θα πρέπει να είναι η ανακούφιση των επαγγελματιών και των εργαζομένων, που έρχονται αντιμέτωποι με τις ασύμμετρες οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Με ουσιαστικά και δραστικά μέτρα, αλλά και την σωστή αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων της πολιτείας, ώστε να ορθώσει ξανά το ανάστημα της η βαριά μας βιομηχανία.”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.  

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων παρέδωσε στον Υπουργό Τουρισμό και τον Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. υπόμνημα, με συγκεκριμένα σημεία, στα οποία θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε κεντρικό επίπεδο, όπως: 

 • Ενεργή στήριξη των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. 
 • Επίλυση επιμέρους ζητημάτων αναφορικά με τα ξενοδοχεία-καραντίνας.
 • Αύξηση του αριθμού των ελέγχων, που διενεργούνται σε ημερήσια βάση στο Αεροδρόμιο Χανίων.
 • Προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού για την ανάλυση δειγμάτων στο Νομό Χανίων και τη δραστική μείωση του χρόνου λήψης αποτελεσμάτων.
 • Υποστήριξη από το Υπουργείο για την υλοποίηση του πλάνου εκπαίδευσης, που οργανώνουμε σε βάθος διετίας 2020-2022.
 • Υποστήριξη του αιτήματος για αυτόματη ανανέωση χρήσης αιγιαλού το 2020, σε επιχειρήσεις που διαγωνιστικά έχουν κατοχυρώσει την ανάλογη χρήση το προηγούμενο έτος.
 • Υποστήριξη του αιτήματος για έκδοση δημοτικής ενημερότητας στις ενήμερες κατά την 28/2/2020 επιχειρήσεις και όσες έχουν δημοτικές οφειλές κάτω των 2000€.
 • Υποστήριξη του αιτήματός για έκδοση νομοθετικής πράξης που να προβλέπει την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων οφειλών των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων αυτοκινήτων (Rent a car).
 • Μείωση των τελών αεροδρομίου ως μέσο διευκόλυνσης προγραμμάτων των διεθνών tour operators.
 • Υποστήριξη για πρόγραμμα “Destination Branding” της πόλης υπό την καθοδήγηση και την αιγίδα του Υπουργείου και του Ε.Ο.Τ.
 • Υποστήριξη του αιτήματος για εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ το 2021 σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. 

Ακολούθησε συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού και του Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους Δημάρχους του Ν. Χανίων, παρουσία του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη.

Δείτε ολόκληρο το υπόμνημα του Δήμου Χανίων

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.