Σήμερα η δίκη των επτά για τα όπλα και λαθραία σε σκάφος

Σήμερα το μεσημέρι στις 12, αναμένεται να δικαστούν στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων, τα επτά μέλη του πληρώματος του φουσκωτού σκάφους “APOLLON 15” που συνελήφθησαν σε επιχείρηση του λιμενικού στα ανοικτά της Παλαιόχωρας, το βράδυ της Τετάρτης.
H δίκη θα γίνει με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από τριήμερη αναβολή που ζητήθηκε την περασμένη Παρασκευή.
Πρόκειται για έξι Έλληνες και έναν αλλοδαπό, στους οποίους έχουν ασκηθεί κατηγορίες για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, παράνομη εμπορία καπνού και λαθρεμπορία για τα αλιεύματα που βρέθηκαν στο σκάφος, αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, καθώς η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, με την οποία είχαν συλληφθεί αρχικά, δεν τους απαγγέλθηκε τελικά. Και οι επτά παραμένουν κρατούμενοι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Θυμίζουμε ότι πάνω στο σκάφος βρέθηκαν πάνω από 1.000 φυσίγγια διαφορετικού διαμετρήματος, δύο μαχαίρια και 60 κιλά καπνός ναργιλέ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατεσχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχονται σε 23.623,743 ευρώ.
Βρέθηκαν ακόμα περίπου 160 κιλά ψάρια (ροφοί, συναγρίδες, στήρες) ενώ σε σωματική έρευνα στους επιβαίνοντες βρέθηκε στην κατοχή του ενός 45χρονου, ένα πυροβόλο όπλο διαμετρήματος 9x19mm και στην κατοχή δεύτερου, επίσης 45χρονου, ένα πυροβόλο όπλο διαμετρήματος 6,35 cal.
Οι Αρχές χειρίζονται την συγκεκριμένη υπόθεση με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το σκάφος προερχόταν από την Λιβυή και δεν έχει γίνει σαφής ο λόγος που βρισκόταν εκεί. Πάντως δεν πρόκειται για αλιείς καθώς και οι επτά δήλωσαν μηχανουργοί/ μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων.
haniotika-nea.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.