Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο

Τι ανακοίνωσε το συμβουλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας.

ΣΕΑ

Επιμένουν οι Τούρκοι και όλα δείχνουν πως θα έχουν εξελίξεις, καθώς μετά τη λήξη της συνεδρίασης του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, η Άγκυρα διαμηνύει πως δεν θα κάνει πίσω.

Δυόμιση ώρες διήρκησε η Σύνοδος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης υπό τον Τούρκο Πρόεδρο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία μετά την έκδοση της Navtex από την Άγκυρα για παράνομες σεισμικές έρευνες νοτίως του Καστελορίζου, οι εξελίξεις στη Λιβύη και η ένταση ανάμεσα στην Αρμενία και στο Καζακστάν.

Στο 4ο άρθρο που αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο γίνεται αναφορά πως «τονίστηκε η αποφασιστικότητά της Τουρκίας στην Κύπρο, να μην επιτρέψει προσπάθειες χωρών που αγνοούν την ύπαρξη της Τ/κ Κοινότητας και τα δικαιώματα της oι οποίες θα πλήξουν το περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας"

Για την Ανατολική Μεσόγειο τονίστηκε η «ξεκάθαρη αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα , τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα μας τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο».

Για το ζήτημα της Λιβύης η ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφέρει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του λαού της Λιβύης ενάντια σε κάθε μορφής τυραννία.

Μέσω της ανακοίνωσης η Άγκυρα καλεί επίσης την Αρμενία να τερματίσει την επιθετικότητα της στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν τα οποία όπως υποστηρίζει κατέχει.

pentapostagma.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.