Super League 2: Στο... άγνωστο με βάρκα την ελπίδα

Super League 2: Στο... άγνωστο με βάρκα την ελπίδα
Ενόψει του Δ.Σ.  της Δευτέρας έχουν πέσει στο τραπέζι πολλές προτάσεις, υπάρχουν αντικρουόμενες σκέψεις και ουδείς μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί 
Βρισκόμαστε στις 13 Ιουνίου και στην SL2 παραμένει άγνωστο εάν και πώς θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Μετά την απόφαση της 3ης Ιουνίου να γίνουν, στις 29/6 και 4/7, οι δύο τελευταίες αγωνιστικές και... βλέπουμε,  οι ομάδες θα έχουν τη Δευτέρα 15 του μηνός νέο Δ.Σ. ώστε να αποφασίσουν οριστικά το τι μέλλει γενέσθαι. Αλλωστε προηγήθηκε η απόφαση της ΕΠΟ ώστε η 2α Αυγούστου να είναι η καταλυτική ημερομηνία για τη διεξαγωγή του μπαράζ (13ος SL-2ος SL2), οπότε και ο χρόνος «πιέζει» και δεν βγαίνει το πρόγραμμα, όπως και οι συναντήσεις με τους Λευτέρη Αυγενάκη και Βαγγέλη Γραμμένο.
 
Ετσι οδηγηθήκαμε στο σημείο μηδέν και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα συμβεί. Κοινή γραμμή δεν υπάρχει, τα πάντα είναι στον αέρα και στην κατηγορία... πορεύονται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
 
Ας δούμε ορισμένες προτάσεις/σκέψεις που έχουν πέσει στο τραπέζι ή έχουν συζητηθεί στους διαδρόμους της  Θεμιστοκλέους, ενώ ας έχουμε στο μυαλό μας πως στην επερχόμενη τηλεδιάσκεψη είναι πιθανό να υπάρξει κάποια άλλη απόφαση. Το «πάντα ρει» του Ηράκλειτου αντιπροσωπεύει ανάγλυφα την κατάσταση. Αλλωστε υπάρχει και το παρακάτω παράδειγμα:. Η ανακοίνωση της 3ης Ιουνίου έλεγε «Αποφασίστηκε η συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 (29/6 η 21η και 4/7 η 22η αγωνιστική). Ακολούθως ορίστηκε επιτροπή που θα πλαισιώσει το τριμελές προεδρείο της Ένωσης υπό τους κ.κ. Αϊβάζογλου, Κολοκυθά, Μονεμβασιώτη, Ροκάκη και Χριστοβασίλη και θα συναντηθούν με την ΕΠΟ, την ΕΡΤ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν και να λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την πραγματοποίηση των πλέι οφ και πλέι άουτ». Παρόλα αυτά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης για το Δ.Σ. της Δευτέρας υπάρχει «Λήψη απόφασης περί διεξαγωγής του υπόλοιπου πρωταθλήματος Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2019-2020». 
 
Προφανώς και μοιάζουν αντικρουόμενα...
 
*Να πέσουν τώρα οι τίτλοι τέλους. Ακούγεται πολύ πιθανό. Αλλά μετά... Quō vādis; Τι θα γίνει; Στην SL θα παίξουν κανονικά, στην SL2 όχι με δική τους ευθύνη και θα ισχύσουν όλα κανονικά; Θα ανέβει ο 1ος και μπαράζ ο 2ος; Ποιος βάζει το χέρι του στη... φωτιά για αυτό; Αλλωστε η πίεση που ασκεί η κατηγορία σε ΕΠΟ και Κυβέρνηση για αναδιάρθρωση (να ανέβουν 4, κανένας υποβιβασμός πουθενά), «φωτογραφίζει» πως αυτό είναι που κυρίως θέλουν.  Πάντως η απόφαση της ΕΠΟ να ανεβάσει και τους 8 πρωταθλητές της Γ' σημαίνει αυτόματα στη δική τους λίγκα (SL2-FL) θα γίνει αναδιάρθρωση. Υπάρχει και το σενάριο σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε όλες όπου δεν θα γίνουν τα play off, να ανέβει μόνο ο πρώτος. Εξυπακούεται πως αν ρίξουν τώρα τους τίτλους τέλους, οι ομάδες δεν θα πάρουν χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. 
 
*Να ξεκινήσουν νωρίτερα (π.χ. 21/6) και να παίζουν ορισμένες φορές 3 ματς την εβδομάδα. Αμφότερα έχουν «ακουστεί». Τόσο το πρώτο, είναι άλλωστε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τόσο και το δεύτερο με το σκεπτικό ότι θα γίνουν όλα τα παιχνίδια (2 κανονικής διάρκειας+10 play off/play out+2 μπαράζ) και αυτόματα η ΕΡΤ δεν θα μπορεί να «κόψει». Ομως αυτή τη στιγμή που μιλάμε (13/6) υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν  ξεκινήσει προπονήσεις, ενώ κατά πόσο είναι εφικτό Ιούλιο μήνα οι παίκτες να αγωνίζονται Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο ή Κυριακή, δηλαδή αρκετές φορές μετά την παρέλευση του 48ωρου; Γίνεται; Οταν κάτι ανάλογο συνέβη στα play off της Football League το 2011 ήταν ουσιαστικά για μία εβδομάδα και όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αμφότερα... ακούγονται πολύ... ακραία. Παράλληλα αν υπάρξει κρούσμα και ακυρωθούν 1-2 αγώνες, για να βγει το πρόγραμμα θα πρέπει να παίζουν... κάθε μέρα! 
 
*Να διεξαχθούν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές και... τέλος: Πρόταση που φαντάζει, θεωρητικά, ως πιο «λογική». Ομως αυτό σημαίνει πως οι ομάδες θα καταβάλουν χρήματα για την υλοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των λειτουργικών τους εξόδων (απολαβές παικτών, προπονητών κτλ), ενώ την ίδια στιγμή θα έχουν ελάχιστα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, καθώς η ΕΡΤ θα προχωρήσει σε μεγάλο «ψαλίδι», στο περίπου 33% των χρημάτων που έχουν να λάβουν από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Παράλληλα σε αγωνιστικό επίπεδο δύσκολα θα αλλάξει κάτι, αφού ο ΠΑΣ θα είναι σίγουρα πρώτος αφού έχει 49 βαθμούς και ο Απόλλων Σμύρνης το απόλυτο φαβορί για τη 2η θέση λόγω των 42 που μετρά, ενώ ακολουθούν Χανιά, Λεβαδειακός με 38. Παρότι οι Βοιωτοί έχουν να φιλοξενήσουν την «Ελαφρά Ταξιαρχία» την 22η αγωνιστική. Για τον υποβιβασμό τα πάντα είναι ξεκάθαρα από καιρό (Κέρκυρα, Απόλλων Θεσσαλονίκης έχουν, ελέω μηδενισμών, 0 και -3 βαθμούς αντίστοιχα!). 
 
*Να διεξαχθούν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές και τα «μισά» (5 αντί για 10) play off. Οι ημερομηνίες... βγαίνουν, αφού 2 Αυγούστου η ΕΠΟ αποφάσισε να έχει γίνει και το 2ο μπαράζ. Παράλληλα θα έχουν και αγωνιστικό ενδιαφέρον, αφού σε 7 αγώνες εκ των οποίων οι περισσότεροι θα είναι ντέρμπι κορυφής, είναι πιθανό να διαφοροποιηθούν τα ισχύοντα βαθμολογικά δεδομένα.  Ομως σε αυτή την περίπτωση το «ψαλίδι» από την ΕΡΤ θα είναι μεγάλο, τα έξοδα θα «τρέχουν» και θα τεθεί οικονομικό θέμα. Εδώ πρέπει να τονιστεί πως το οικονομικό είναι ένα ζήτημα που «καίει» τις ομάδες, καθώς έχουν δείξει πως επιθυμούν μεν να αγωνιστούν, αλλά εάν ελαχιστοποιήσουν, σχεδόν εκμηδενίσουν, τα έξοδά τους και δεν πειραχτούν τα εγγυημένα τους έσοδα. Κάτι που ισχύει για όλα τα σενάρια επιστροφής στη δράση.  Δεν είναι τόσο απλό. Πάντως είναι μία «σκέψη/άποψη/ιδέα» που ακούγεται ευρέως. 
 
*Να γίνει Final 4 ή Final 6 σε ουδέτερο γήπεδο. Εσχάτως «ακούστηκε» και αυτό, αφού στην ουρά δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον. Πάλι το «ψαλίδι» από την κρατική τηλεόραση θα είναι μεγάλο, παραμένει άγνωστο αν... αξίζει για τις ομάδες αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο αλλά μόνο σκέψεις, ενώ και η φόρμουλα διεξαγωγής του είναι «ερωτηματικό». Δηλαδή τα ματς θα είναι μονά, διπλά, πώς; Τα έξοδα πώς θα καλυφθούν για μακροχρόνια διαμονή σε μία άλλη πόλη; Και αν υπάρξει κρούσμα, τι θα γίνει; Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά. 
gazzetta.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.