Εκπέμπει sos ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων:κινδυνεύει με αναστολή της λειτουργίας του!


Ορατό είναι το ενδεχόμενο ακόμη και της αναστολής λειτουργίας του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων “Η προστασία των ζώων”. Με μία ανάρτηση στην σελίδα τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,καλούν τον Δήμο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και προτρεπουν τους πολίτες να επικοινωνούν με το Δήμο για τη περίθαλψη και σίτιση των αδέσποτων. 
Εχουν φτάσει στα όριά τους και η κατάσταση δεν αντέχεται περαιτέρω, σκέφτονται την αναστολή της λειτουργίας της σελίδας στο διαδίκτυο, ενώ δεν θα απαντούν σε τηλέφωνα και μηνύματα αν δεν υπάρξει βοήθεια στην πράξη και όχι στα λόγια!
Αναλυτικά:
Οι λιγοστοί εθελοντές του συλλόγου μας είναι άνθρωποι με δουλειά, βασικές ανάγκες (ύπνο, τροφή) και φορτωμένοι με πολλά ζώα από επιστροφές, κακοποιήσεις ή φιλοξενίες που έληξαν.
Η πλειοψηφία του κόσμου δεν το αναγνωρίζει και δεν το σέβεται. Τα περιστατικά εγκατάλειψης, κακοποίησης, οι καταγγελίες, η διαχείριση των κτηνιατρικών πράξεων στα ζώα που αναλαμβάνουμε, η πίεση στις αρμόδιες αρχές ακόμα και η διαχείριση αυτής της σελίδας για να μπορείτε όλοι να αναρτάτε ζώα που χάθηκαν, βρέθηκαν, χρειάζονται κτηνίατρο, υιοθεσίες, πληροφόρηση, μας αποσπά απίστευτο χρόνο και ενέργεια.
Η καθημερινότητά μας δεν αντέχεται πλέον. Υπάρχουν πάρα πολλά ζώα από καταγγελίες που έχουν γίνει και είναι αλυσοδεμένα και κακοποιούνται και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί δεν υπάρχουν φιλοξενίες, βοήθεια και πόροι.
Προφανώς οι απελπισμένες εκκλήσεις μας για βοήθεια σε φιλοξενίες αλλά και μια απλή κοινοποίηση για να υιοθετηθούν τα δεκάδες περιστατικά δεν συγκινούν παρά τους ίδιους λίγους ανθρώπους πάντα, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή τους.
Μας στέλνουν φωτογραφίες από χτυπημένα ζώα και μας κάνουν συναισθηματικό εκβιασμό. Μας στέλνουν μηνύματα για ζώα που βρήκαν ότι αν δεν τα πάρουμε θα τα παρατήσουν σε κάδους. Επιστρέφουν και εγκαταλείπουν ζώα σαν να είναι σκάρτο προϊόν γιατί βγήκαν ένα τόνο πιο σκούρα από αυτό που ήθελαν ή είδαν κάποιο άλλο λίγες μέρες μετά που ταιριάζει καλύτερα με τις καρέκλες του σαλονιού!
Δεν πάει άλλο απλά. Οι αντοχές μας ξεπέρασαν τα όρια. Αν δεν υπάρξει άμεσα ανταπόκριση για φιλοξενίες και πρακτική βοήθεια, παύουμε να αναλαμβάνουμε περιστατικά, δεν θα απαντάμε στα τηλέφωνα και τα μηνύματα και σκεφτόμαστε να κάνουμε αναστολή λειτουργίας και της σελίδας.
Καλείτε το Δήμο στο τηλ. 2821341649 είναι αυτοί αρμόδιοι για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα που τριγυρνούν αστειρωτα, χωρίς επίβλεψη στους δρόμους των Χανίων, καθώς και το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα εάν δείτε κάποια κακοποίηση και θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε. Εμείς δεν αντέχουμε πια…
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.