Ανατροπή με τις αφίξεις Σουηδών στα Χανιά

“Στον αέρα” βρίσκονται ξανά οι αφίξεις των Σουηδών στα Χανιά που είχαν προγραμματιστεί από τις 4 Ιουλίου, καθώς θεωρείται ειλημμένη η απόφαση της Κυβέρνησης να κρατήσει κλειστά τα σύνορα με τη Σουηδία και ορισμένες ακόμα χώρες με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε  ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, η συζήτηση είναι ακόμα σε εξέλιξη και οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται πιθανότητα αύριο.

Εκτός από την Σουηδία, “κλειστά” θα παραμείνουν τα σύνορα και με την Βρετανία και τις ΗΠΑ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική εισήγηση του Ε.Ο.Δ.Υ. αφορά μεγαλύτερο αριθμό χωρών με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, καθώς προκαλούν ανησυχία τα διαρκώς αυξανόμενα εισαγόμενα κρούσματα που καταγράφονται στη χώρα μας.
Εξάλλου, χθεσινό ρεπορτάζ του Euronewς, ανέφερε ότι κλειστά θα παραμείνουν τα σύνορα της Ευρώπης για επισκέπτες από χώρες υψηλού κινδύνου, μεταξύ των οποίων φαίνεται ότι θα είναι οι ΗΠΑ, Ρωσία, Κατάρ και Βραζιλία, συμφωνα με το draft που διέρρευσε από διπλωματικές πηγές της ΕΕ.
Σύμφωνα με το υφιστάμενο σχέδιο, μεταξύ των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπονται αφίξεις στην Ευρώπη, περιλαμβάνονται οι:Σερβία Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Αλβανία, Τουρκία, Νότια Κορέα, Βιετνάμ, Κίνα, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Γεωργία, Λίβανος, Ινδονησία, Ινδία, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ουρουγουάη, Κούβα, Βενεζουέλα, Καναδάς, Τυνησία, Μαρόκο, Αλγερία και Αίγυπτος.
«Η τουριστική περίοδος ξεκινά με προσοχή και ασφάλεια. Την 1η Ιουλίου τα περιφερειακά αεροδρόμια ανοίγουν και τα πάντα θα εξετάζονται και θα αναθεωρούνται διαρκώς σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε από μεριάς του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, ερωτηθείς α για τη διάρκεια της ισχύος αυτής της απόφασης.
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αναβρασμό στον τουριστικό κόσμο του Πλατανιά, όπου βρίσκονται τα περισσότερα καταλύματα της Apollo.
Θυμίζουμε πως από τις 4 Ιουλίου ο ταξιδιωτικός όμιλος είχε προγραμματίσει απευθείας πτήσεις με συχνότητα αρχικά μία φορά και στη συνέχεια δύο φορές την εβδομάδα. Πάντως, σε επικοινωνία μας με τον εκπρόσωπο της Apollo στα Χανιά, Νίκο Βυνιχάκη, αυτός δήλωσε πως δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση για τις αποφάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης.

πηγή:haniotika-nea.gr/

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.