Εφοριακός και λογιστής πήραν «φακελάκι», μετά από καιρό το επέστρεψαν κι έγιναν «τσακωτοί»

Οδηγούνται στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες

Εφοριακός και λογιστής πήραν «φακελάκι», μετά από καιρό το επέστρεψαν κι έγιναν «τσακωτοί»

Ένα περίεργο(;) περιστατικό συνέβη στη βόρεια Ελλάδα, με πρωταγωνιστές έναν εφοριακό, έναν λογιστή και έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το 2018 σε επιχείρηση εστίασης σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας και ενώ για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν βεβαιώθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο, ο υπάλληλος της ΔΟΥ, προφασιζόμενος ότι το πρόστιμο είναι μεγαλύτερο, απαίτησε και έλαβε -με τη μεσολάβηση του ιδιώτη λογιστή- χρηματικό ποσό 4.000 ευρώ.

Πρόσφατα, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η εμπλοκή τους στην υπόθεση και για να αποφύγουν διαφαινόμενες ποινικές ευθύνες σε περίπτωση ελέγχου, επέστρεψαν τα χρήματα στον επιχειρηματία, συντάσσοντας παράλληλα προχρονολογημένο έγγραφο, ότι δήθεν καταβλήθηκαν για αποπληρωμή εισφορών.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία, της παράβασης καθήκοντος, της δωροληψίας υπαλλήλου και συνέργειας σε αυτή, της εμπορίας επιρροής-μεσάζοντες και της υπόθαλψης, η οποία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.