Κινητοποίηση εργαζομένων σε αεροπορικές εταιρείες και επίγειας εξυπηρέτησης

Kινητοποίηση εργαζομένων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με συμμετοχή του ΠΑΜΕ καθώς και σε αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ αυτών και η Aegean πραγματοποιήθηκε εχτές το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους είναι σε αναστολή της σύμβασής τους δύο χιλιάδες εργαζόμενοι στην Aegean, ενώ επιπλέον τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης εταιρειών, απειλούνται με απόλυση. Οι εργαζόμενοι  ήταν είτε σε σύμβαση αορίστου χρόνου και βρίσκονται σε αναστολή της σύμβασής τους, είτε  σε σύμβαση ορισμένου χρόνου που δεν ανανεώθηκε.

Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που δεν ανανεώθηκαν, όπως επισημαίνεται, είχαν προυπηρεσία έως και 10 έτη στο αεροδρόμιο.

«Οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης και οι αεροπορικές εταιρείες, εκμεταλλεύονται  το ισχύον θεσμικό πλαίσιο» τονίζουν οι εργαζόμενοι και ζητούν να διασφαλιστεί το εισόδημα των συναδέλφων τους και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων καθώς και προστασίας της υγείας, όσων εργάζονται στο αεροδρόμιο.

airnews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.