Ανοίγουν τα σύνορα Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε., αποφάσισαν την ελεύθερη μετακίνηση εντός Σένγκεν


Οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατών – μελών της ΕΕ, αποφάσισαν την ελεύθερη μετακίνηση, εντός της ζώνης Σένγκεν, με άρση των ελέγχων στα σύνορα και της υποχρεωτικής καραντίνας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη την Παρασκευή και ακολουθεί τις σχετικές αποφάσεις μερικών ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Γερμανία από τις 15 Ιουνίου, και αφορά τους συνοριακούς ελέγχους και την εξέταση των ταξιδιωτών.

Ο Γερμανός Υπουργός Υποδομών, Κτιρίων και Κοινοτήτων, Horst Seehofer, ύστερα από τηλε-συνεδρίαση ανέφερε: «Η πλειοψηφία των υπουργών Εσωτερικών τίθενται υπέρ της άρσης των συνοριακών ελέγχων από τις 15 Ιουνίου, ενώ ένα μικρότερο ποσοστό επιθυμεί να γίνει το παραπάνω από τα τέλη του μήνα». Ωστόσο, ο Horst Seehofer δεν ανέφερε ποια είναι τα κράτη που επιδιώκουν την τήρηση των ελέγχων έως τα τέλη του Ιουνίου.

Η απόφαση αυτή επί του πρακτέου σημαίνει ότι οι πολίτες της ΕΕ δε θα υπόκεινται σε καραντίνα όταν θα περνούν τα σύνορα μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Ο Horst Seehofer θεωρεί η απόφαση αυτή θα οδηγήσει στην επαναφορά της πλήρους ελευθερίας των μετακινήσεων και θα κάνει μία σχετική πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Επίσης, οι απαγορεύσεις εισόδου από άλλα κράτη θα επεκταθούν έως την 1 Ιουλίου. Ύστερα από την ημερομηνία αυτή θα επιδιωχθεί μία διαφοροποιημένη λύση ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση οδηγιών εντός της επόμενης εβδομάδας.

money-tourism.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.