Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Όποιος πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα, θα τον κάψουμε

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Κωσταντίνος Φλώρος, έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία. «Όποιος πατήσει τα πόδια του στο (σ.σ. ελληνικό) έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι».

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Κωσταντίνος Φλώρος, κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης των συντακτών του Υπουργείου Άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκαθάρισε ότι «όποιος πατήσει τα πόδια του στο (σ.σ. ελληνικό) έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι»

Υπογράμμισε δε την ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων να ανταποκριθούν σ’ όλες τις προκλήσεις, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής αντίδρασης εκ μέρους της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, παραδέχθηκε την άσκηση καθημερινής πίεσης από την Τουρκία, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει κάποιο ατύχημα.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι συγκροτημένος στρατός, ναυτικό και αεροπορία. Πολύ δύσκολα μπορείς να τα βάλεις μαζί τους και όποιος τα βάλει θα φύγει με πολύ μεγάλο κόστος και αυτό το ξέρουν οι γείτονες» συνέχισε ο κ. Φλώρος, σύμφωνα με το «newpost.gr».

Πρόσθεσε δε ότι «πλέον η Τουρκία ενοχλεί πολλά εθνικά συμφέροντα - του Ισραήλ, της Συρίας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, μεγάλου μέρους της Λιβύης, της Κύπρου, της Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή της Μεσογείου κλιμακώθηκε σημαντικά μετά την απόφαση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Τουρκίας να ζητήσει άδειες για την έναρξη ερευνών σε θαλάσσια οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακτές.

Οι έρευνες αυτές εδράζονται στην πάγια θέση της Τουρκίας περί μη αναγνώρισης του δικαιώματος των νησιών για την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας. Επομένως, θεωρεί ότι τα ελληνικά νησιά δεν διαθέτουν δικαιώματα πέραν των έξι μιλίων, δηλαδή πέραν των χωρικών υδάτων.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.