Απόφαση-σταθμός: Απελάσεις μεταναστών «με τη βούλα» του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου!

Απόφαση-σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με πρόεδρο τον Έλληνα Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, που ανατρέπει παγιωμένες αντιλήψεις της ΕΕ για τις απελάσεις μεταναστών.

ΝΑΙ σε μαζικές απελάσεις μεταναστών χωρίς εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους, όταν αυτοί εισέρχονται παράνομα στην επικράτεια Ευρωπαϊκού κράτους.


Το Δικαστήριο με έδρα το Στρασβούργο, υπο ευρεία σύνθεση με Πρόεδρο τον Έλληνα Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, εξέδωσε απόφαση που δικαιώνει την Ισπανία, η οποία αποφάσισε την ομαδική επιστροφή στο Μαρόκο 75 μεταναστών από αφρικανικές χώρες οι οποίοι είχαν εισέλθει παρανόμως στην επικράτειά της.

– Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη της απόφαση του ΕΔΑΔ.

«Για να υπάρξει μια ΕΕ με ανοιχτά σύνορα θα πρέπει να διεξάγονται έλεγχοι στα εξωτερικά της σύνορα», αναφέρει χαρακτηριστικά απόσπασμα της απόφασης. «Είναι σαφές ότι οι μετανάστες πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά. Από την άλλη όμως δεν μπορεί να επιδοκιμάζεται μια εισβολή. Για να διασφαλιστεί μια ανοιχτή ΕΕ χρειαζόμαστε πραγματικά σύνορα».

Η απόφαση του εμβληματικού, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, θεσμού
α) αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους κήρυκες του ανθρωπισμού και λοιπούς «αλληλέγγυους», με το αζημίωτο φυσικά, και
β) λύνει τα χέρια των Ευρωπαϊκών Κρατών, κυρίως του Νότου, να προβούν στα αυτονόητα.

/olympia.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.