Ηράκλειο:Έδινε ελεύθερη συνδρομή σε συνδρομητικά!!


Σε περισσότερα από 220 άτομα είχε δώσει τη δυνατότητα να παρακολουθούν συνδρομητικά κανάλια, εισπράττοντας ο ίδιος τη «συνδρομή», ο 57χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος συνελήφθη προχθές μετά από καταγγελίες στη Διωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κάθοδο κλιμακίου της υπηρεσίας στο Ηράκλειο.
Όπως προκύπτει από την έρευνα των αστυνομικών οι συνολικά 225 «συνδρομητές» κατέβαλαν συνδρομή 15 ευρώ το μήνα και μάλιστα με διαφοροποιημένη τιμή, η οποία εξαρτιόταν από το χρονικό διάστημα της παράνομης συνδρομής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς κατηγορείται για παράβάσεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’επάγγελμα και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατ’εξακολούθηση».
Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από καταγγελίες εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης και την αυτοψία που έγινε από εξειδικευμένους αστυνομικούς.
Όπως προέκυψε, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και με τη χρήση εξειδικευμένων τεχνικών μέσων και εξοπλισμού παρείχε σε τρίτους τη δυνατότητα παρακολούθησης των συνδρομητικών καναλιών πνευματικής ιδιοκτησίας των εταιριών του χώρου.
Ο 57χρονος φέρεται μέσα από ιστοσελίδα και από λογαριασμό στο facebook  να διαφήμιζε τη συνδρομή σε συνδρομητικά κανάλια.
Οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ, έρχονταν σε επικοινωνία με τον 57χρονο που ήταν ο διαχειριστής του λογαριασμού μέσω της εφαρμογής messenger και αφού υπήρχε μεταξύ τους συμφωνία, ζητούσε τη καταβολή του χρηματικού ποσού ως συνδρομή του λογαριασμού «paypal”.
Αστυνομικοί εντόπισαν από την έρευνα που έκαναν δύο λογαριασμούς “paypal” , οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε μια συσκευή android box συνδεδεμένη στο διαδίκτυο και μια τηλεόραση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, την ημέρα της έρευνας έδινε τη δυνατότητα παράνομης παρακολούθησης συνδρομητικών καναλιών χωρίς την απαιτούμενη νόμιμη συνδρομή. Ακόμη, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή βρέθηκε ανοικτός ένας πίνακας διαχείρισης συνδρομητών στον οποίο φαίνονταν ενεργοί 221 ενεργοί χρήστες.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του 57χρονου κα Χρύσα Καλλέργη, ο πελάτης της θα απολογηθεί την Παρασκευή στην ανακρίτρια.
Πηγή: patris.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.