Πανσέληνος της Φράουλας και έκλειψη στον ουρανό της Ελλάδας απόψε

Πανσέληνος πάνω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Η «Πανσέληνος της Φράουλας» θα γεμίσει και τον ουρανό της χώρας μας, δίνοντας μια ωραία αφορμή για ρομαντζάδα στην πόλη.

Πανσέληνο αλλά και έκλειψη παρασκιάς Σελήνης θα έχουμε απόψε, Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Η έκλειψη παρασκιάς είναι το φαινόμενο εκείνο κατά το οποίο το φεγγάρι περνάει μέσα από την παρασκιά της Γης, δηλαδή το εξωτερικό τμήμα της σκιάς του πλανήτη μας.

Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, η Σελήνη σκοτεινιάζει ελαφρά αλλά όχι εντελώς όπως στην κανονική έκλειψη, ενώ το φαινόμενο θα είναι ορατό και από την Ελλάδα.

Στην Αθήνα θα αρχίσει στις 20:45 και θα φθάσει στο μέγιστο στις 22:25.

Η «Πανσέληνος της Φράουλας»

Εκτός από έκλειψη θα υπάρξει και πανσέληνος, η τελευταία της άνοιξης πριν το θερινό ηλιοστάσιο στις 20 Ιουνίου.

Να σημειωθεί πως η πανσέληνος του Ιουνίου ονομάζεται «Πανσέληνος της Φράουλας» από τη σχετικά σύντομη περίοδο συγκομιδής του φρούτου στη βορειοανατολική Βόρεια Αμερική.

Η πανσέληνος αυτή, έχει και άλλες ονομασίες όπως «Πανσέληνος του Μέλιτος», ενώ στην Ευρώπη αποκαλείται «Πανσέληνος του Ρόδου» από το χρώμα που παίρνει το φεγγάρι.

/sputniknews.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.