Κατάσχεση πλοίου με τουρκικό οπλισμό από Σουδάν προς Αιθιοπία

Οι σουδανικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι το Στρατιωτικό Τμήμα Πληροφοριών στην ανατολική πόλη El-Gadarif κατάφερε να κατασχέσει λαθραία τουρκικά όπλα και πυρομαχικά στο δρόμο προς την Αιθιοπία, και συνέλαβε έξι υπόπτους.

Σύμφωνα με την Egypt Today, o διοικητής της πόλης Gadarif, Nasruddin Abdul Qayyum, δήλωσε ότι οι δυνάμεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Σουδάν ανέκοψαν και κατέσχεσαν 25 τουρκικά τουφέκια Kalashnikov, 80 πιστόλια και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών DShK και Kalashnikov.

Αξιωματούχος του Σουδάν επιβεβαίωσε ότι τα κατασχεθέντα όπλα έδειξαν ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ λαθρεμπόρων και εχθρικών δυνάμεων που εργάζονται για να προκαλέσουν προβλήματα κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Σουδάν και Αιθιοπίας.

Ο Abdul Qayyum, αναφέρει το δημοσίευμα,  ζήτησε την μετατροπή των προσπαθειών και την ενίσχυση του συντονισμού και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δυνάμεων που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όπλων.

Αναφορές από πολλές ξένες εφημερίδες επεσήμαναν ότι ενώ ο κόσμος προσπαθεί να ανακάμψει από την ζημία που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να παρεμβαίνει στις υποθέσεις της ανατολικής Μεσογείου και των αραβικών χωρών, όπως η Συρία, η Λιβύη, και το Ιράκ.

«Οι πρόσφατες φιλοδοξίες της Τουρκίας στην περιοχή έχουν επίσης προκαλέσει ανησυχία στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ. Αναφορές τονίζουν ότι η Τουρκία αποφάσισε μονομερώς να επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορά της και να αποκτήσει πρόσβαση σε μια πολύ μεγαλύτερη αποκλειστική οικονομική ζώνη στην περιοχή», σημειώνει η Egypt Today

πηγή: veteranos.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.