Αυτό πρέπει να το ξέρετε: Τα σημάδια που δείχνουν ότι το κινητό σας... παρακολουθείτε - Τι να κάνετε

Αυτό πρέπει να το ξέρετε: Τα σημάδια που δείχνουν ότι το κινητό σας... παρακολουθείτε - Τι να κάνετε

Τα λογισμικά για παρακολούθηση τηλεφώνου γίνονται όλο και πιο δημοφιλή καθώς η τεχνολογία προχωράει με ταχείς ρυθμούς. 

Το μόνο που χρειάζεται είναι φυσική πρόσβαση στο κινητό για 15 λεπτά ή κάποιο μολυσμένο μήνυμα με κακόβουλο λογισμικό. Από τη στιγμή που θα εισαχθεί το πρόγραμμα παρακολούθησης στη συσκευή, υποκλέπτονται τα πάντα. Η τοποθεσία του θύματος, τι μηνύματα στέλνει, τι βλέπει, τι λέει στο τηλέφωνο.

Κόστος και δυνατότητες 

Τιμές των λογισμικών για παρακολούθηση τηλεφώνου 

Το λογισμικόπαρακολούθησης κινητού κατασκευάζεται αποκλειστικά για τη συσκευή του τηλεφώνου και όχι για την κάρτα SIM. Το κόστος ξεκινά από χαμηλά ποσά και μπορεί να ανέβει δραματικά ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχονται. Συνήθως η πληρωμή γίνεται μία φορά αλλά υπάρχουν και λογισμικά τα οποία έχουν μηνιαία συνδρομή.

Δυνατότητες που παρέχονται 

Οι δυνατότητες του λογισμικού είναι οι παρακάτω:

  • Παρακολούθηση μηνυμάτων.
  • Παρακολούθηση κλήσεων.
  • Προβολή φωτογραφιών και βίντεο.
  • Ανάγνωση email.
  • Προβολή ιστορικού περιήγησης.
  • Εντοπισμός Τοποθεσίας GPS.
  • Παρακολούθηση συνομιλιών facebook.
  • Πλήρης έλεγχος στο τηλέφωνο.

Να σημειωθεί εδώ πως τα πιο εξελιγμένα λογισμικά παρακολούθησης μπορούν να πραγματοποιήσουν και ανάκτηση δεδομένων που έχουν διαγραφεί.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει το λογισμικό είναι η σύνδεση στο ίντερνετ. Μέσω ίντερνετ μεταφέρονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με το τι κάνει ανά πάσα στιγμή το θύμα. Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζονται όλες οι αναφορές στο άτομο το οποίο παρακολουθεί. Για να εισαχθεί το λογισμικό απαραίτητο είναι να είναι γνωστός ο σειριακός αριθμός του τηλεφώνου, τον οποίο μπορεί κάποιος να βρει πληκτρολογώντας σε οποιοδήποτε κινητό τα πλήκτρα *#06#.

Παρακάτω γίνεται ανάλυση στα σημάδια ότι το τηλέφωνο παρακολουθείται.

Υψηλή χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας 

Για να γίνει η παρακολούθηση όπως αναφέρθηκε είναι απαραίτητη η σύνδεση στο ίντερνετ. Εάν οι πληροφορίες στέλνονται από δεδομένα κινητής τηλεφωνίας μπορεί να παρατηρηθεί μία τεράστια αύξηση στην χρήση των δεδομένων. Συνήθως τα πιο φτηνά λογισμικά παρακολούθησης κάνουν τεράστια χρήση δεδομένων. Τα πιο ακριβά όμως, έχουν καλύτερη διαχείριση ώστε να μην γίνονται ανιχνεύσιμα εύκολα.

Μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας 

Για να γίνει η παρακολούθηση χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί η μπαταρία μιας και το τηλέφωνο εκτελεί περισσότερες λειτουργίες. Η συνεχόμενη συλλογή πληροφοριών και η αποστολή τους σε κάποιον τρίτο προσθέτει έναν τεράστιο φόρτο στην μπαταρία. Αν παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση λοιπόν στην χρήση της μπαταρίας, χωρίς να είναι ελαττωματική, τότε μπορεί το τηλέφωνο να παρακολουθείται.

.pronews.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.