Οι δρόμοι γέμισαν με «τηγανητά αυγά» στη Θεσσαλονίκη: Ποιο μήνυμα στέλνει η δημιουργός

Μια πρωτότυπη ιδέα στη Θεσσαλονίκη στέλνει ηχηρό μήνυμα. Τι λέει η δημιουργός του γκράφιτι.


Τα πεζοδρόμια γέμισαν με «τηγανητά αυγά» στη Θεσσαλονίκη

Γεμάτα με «τηγανητά αυγά» είναι τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για γκράφιτι, που, σύμφωνα με τη δημιουργό τους, έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο. Να στείλουν μήνυμα σε όσους είναι κολλημένοι με το κινητό τους ακόμα και όταν περπατούν στον δρόμο.'

Στα γκράφιτι της eggonyourway πρωταγωνιστούν τα «τηγανητά αυγά μάτια» με «αποστολή» να ανοίξουν τα μάτια των πολιτών

«Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, κάτι που θα απευθύνεται ειδικά σε αυτούς που προχωράνε με σκυμμένο κεφάλι επειδή κοιτούν το κινητό τους» τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) η δημιουργός της εικαστικής παρέμβασης, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «eggonyourway».

Όπως υπογράμμισε, οποιαδήποτε τυχαία ιδέα μπορεί να εξελιχθεί σε τέχνη, επισημαίνοντας ότι ένα ζωγραφισμένο αυγό στον δρόμο δεν μπορεί παρά να κινήσει την περιέργεια.

Όσον αφορά σε αυτούς που θεωρούν τη συγκεκριμένη τέχνη βανδαλισμό, η «eggonyourway» απαντά ότι το γκράφιτι γενικά είναι βανδαλισμός και τέχνη το θεωρεί ο περαστικός που ίσως του αρέσει. Όπως σημειώνει, πρόκειται για «χόμπι και μάλιστα ένα ακριβό χόμπι».

Η ευχή της; Μια πόλη γεμάτη τηγανητά αυγά για όλους όσους έχουν διαρκώς τα μάτια τους στο πεζοδρόμιο, «καρφωμένα για ατελείωτα διαστήματα» στην οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου.

sputniknews.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.