Πώς τα μαλλιά συνδέονται με τον εγκέφαλο

Πώς τα μαλλιά συνδέονται με τον εγκέφαλο

Τα μαλλιά, αλλά και γενικότερα οι τρίχες στο σώμα, λειτουργούν σαν κεραίες που μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τις θεωρίες, οι άκρες των μαλλιών συγκεντρώνουν ενέργεια από το Σύμπαν για να διεγείρουν τα υψηλότερα επίπεδα συνείδησης και δημιουργικότητας. Έτσι, τα μαλλιά που είναι μια φυσική προέκταση του νευρικού συστήματος μπορούν να μεταδώσουν σημαντικές πληροφορίες στον εγκέφαλο.

Πιστεύεται, επίσης, ότι εξισορροπείται ολόκληρο το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματος, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει να αυξήσουμε την ενέργεια, τη ζωτικότητα και τη διαίσθησή μας.

Μετά το κόψιμο των μαλλιών, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, χρειάζονται περίπου τρία χρόνια για να ανακτηθεί η ικανότητά τους να στείλουν και να λάβουν ζωτική ενέργεια από το Σύμπαν. Επιπλέον, επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κερατίνη -η πρωτεΐνη των μαλλιών- έχει κρυσταλλική δομή που είναι παρόμοια με εκείνη των κρυστάλλων και των πολύτιμων λίθων.

.pronews.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.