Ρασοφόρος παρουσιαζόταν ως πατήρ Γεώργιος εξ... Ιεροσολύμων

Παπάς

Ρασοφόρος παρουσιαζόταν ως πατήρ Γεώργιος εξ Ιεροσολύμων και αποσπούσε χρήματα ή τιμαλφή από πιστούς, πραγματοποιώντας δήθεν αγιασμούς ή εξορκισμούς.

Την ύπαρξη ενός ρασοφόρου, ο οποίος παρουσιαζόταν ως πατήρ Γεώργιος εξ Ιεροσολύμων, αποκάλυψε η Ιερά Μητρόπολη της Μεσσηνίας.

Ο «ψευτο-παπάς» ερχόταν σε επαφή με διάφορους πιστούς, από τους οποίους αποσπούσε χρήματα και τιμαλφή, πραγματοποιώντας δήθεν αγιασμούς ή εξορκισμούς.

«Με το πρόσχημα, ότι είναι ψυχοσωτήρας περιφέρεται στην πόλη της Καλαμάτας και της εκκλησιαστικής μας επαρχίας αυτοχαρακτηριζόμενος φωτισμένος και χαρισματούχος, τελεί Αγιασμούς και τάχα διαβάζει ασθενείς, ώστε τάχα να θεραπευθούν, εξαπατώντας τους πιστούς με διάφορες ψευδομαγγανείες, οργανώνοντας δήθεν πνευματικές συναντήσεις» κατήγγειλε η Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Και πρόσθεσε: «Καθιστά τα σπίτια διαφόρων ευσεβών χριστιανών σε... εργαστήριο εξορκισμών, σε... βιομηχανία θαυμάτων, οραμάτων και δήθεν υπερφυσικών καταστάσεων, εκμεταλλευόμενος την απλότητα, αφέλεια και αγαθότητα αυτών».

Παράλληλα, προέτρεψε τους πολίτες να μην εμπιστεύονται «κάθε απατεώνα και θεομπαίχτη ρασοφόρο, ο οποίος εν ονόματι του Ιησού Χριστού προσπαθεί να συγκινήσει με το ύφος του, την εξωτερική του εμφάνιση, την υποκριτική συμπεριφορά και την δήθεν μαχητικότητα τους υπέρ της Ορθοδοξιας, ο οποίος μπορεί να εκμεταλλεύεται ή και να επικαλείται την Ιεροσολυμίτική του καταγωγή και να ξεγελάει τους εύπιστους και απλούς ανθρώπους»

/sputniknews.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.