Έκτακτο επίδομα 700 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Η διαδικασία καταβολής

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις, θεσπίζονται μέτρα στήριξης των μαθητευόμενων των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (I.E.Κ.) και του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας, οι οποίοι ήταν ενεργοί κατά την έναρξη ισχύος των έκτακτων μέτρων λόγω του κορωνοϊού COVID-19.

Συγκεκριμένα, καταβάλλεται στους ανωτέρω έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 700 ευρώ και το ποσό της πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης αυτών, για το χρονικό διάστημα διάρκειας του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών.

Έκτακτο επίδομα 700 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Η διαδικασία καταβολήςΗ σχετική δαπάνη μπορεί να καλυφθεί από το εθνικό ή συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.).

Εν αναμονή της ΚΥΑ

Με την αναστολή των εν λόγω έκτακτων μέτρων, παρατείνονται ισόχρονα οι συμβάσεις μαθητείας και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μάθησης στην εκπαιδευτική δομή, για την ολοκλήρωση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των προαναφερόμενων προγραμμάτων.

Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα εκδοθεί κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Παιδείας και Θρησκευμάτων που θα καθορίζονται τα αναγκαία δικαιολογητικά, η διαδικασία υποβολής τους, η διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, και κάθε ειδικότερο ζήτημα για την εφαρμογή του παρόντος.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.