Ευτυχία για μια ζωή.. 6 απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε!!



Υπάρχει ενα Κινέζικο ρητό που λέει : “Αν θες ευτυχία για μία ώρα , πέσε για ύπνο . Αν θες ευτυχία για μία μέρα, πήγαινε για ψάρεμα. Αν θες ευτυχία για ένα χρόνο,πάρε τη τύχη με το μέρος σου. Αν όμως θες ευτυχία για μια ζωή, βοήθα κάποιον.” Για αιώνες, οι μεγαλύτεροι σκεπτικιστές και φιλόσοφοι έχουν διατυπώσει οτι:Η ευτυχία βρίσκεται στο να βοηθάς τους γύρω σου.
Είτε βοηθάμε προσωπικά είτε προσφέρουμε εθελοντικασε μια κοινότητα.
Παρακάτω μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στη καθημερινότητα μας. 

 Βοήθα φίλους και οικογένεια 

Ρώτα τους αν χρειάζονται τη βοήθεια σου προτού χρειαστεί να στη ζητήσουν. Έτσι θα νιώθουν πολυ καλύτερα και θα κάνεις πραγματικά κάτι σημαντικό για αυτούς. 
               Άκουσε τι εχουν να σου πουν
Κάποιες φορές αυτοπου χρειάζονται απο σένα είναι απλά να τους ακούσεις! Θελουν εναν άνθρωπο να μιλήσουν.
Μπορεις να είσαι εκεί για αυτούς και να τους ακουσεις. Μην κανεις το λαθος να τους διακοπτεις και μην τους κριτικάρεις, ακόμα και αν τελειωσειη συζήτηση. Κανετους να νιώσουν οτι μπορούν να μοιράζονται τις σκέψεις τους μαζί σου οπότε το εχουν ανάγκη.    

             Κάνε κάποια δουλειά αντί για αυτούς 
Πολλές φορές το αγχος και το stress της ημέρας μας καταβάλει, τότε αν βρεθεί ενας άνθρωπος να μας βοηθήσει με τα πιο απλά πράγματα λειτουργεί ευεγερτηκα. Απο το να προσέξει για λιγο τα παιδιά μας μέχρι να μαγειρέψει για μας. Γίνε εσυ αυτός ο άνθρωπος. 
               Δείξε τους οτι τους θυμάσαι 
Μπορείς απλα να στείλεις ενα γράμμα, να πάρεις ενα τηλέφωνο, η να στείλεις ενα μπουκάλι κρασί. Δεν εχει σημασία το κόστος, σημασία εχει να δείχνεις το ενδιαφέρον για τους ανθρωπους γύρω σου. Ειδικά οταν λόγο ρουτίνας εχετε χαθεί. Μην διστάζεις δείξε την σκέψη σου. 

                         Γίνε εθελοντής

Λίγος χρόνος απο τη δικιά σου μέρα ισως είναι πολύς χρόνος για τη ζωή κάποιου άλλου. Μπορείς να βοηθήσεις είτε μπαίνοντας σε μια εθελοντική ομάδα, ειτε κάνοντας μια δωρεά, ειτε ακομα χαρίζοντας πράγματα που για σενα δεν έχουν αξία. Κάποιοι σήμερα στο περίγυρο μας το έχουν πραγματικά ανάγκη. Θα σε κάνει να νιώσεις πολύ όμορφα. 

Σταμάτα στο δρόμο και ρώτα αν χρειάζονται κάτι 

Ειδικά στις μεγάλες πόλεις υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν ουτε τα βασικά, οπως μια στέγη να κοιμηθούν. Η ενα παλτό να σκεπαστουν. Χάρισε τους το παλιό σου παλτό, αγορασε τους ενα γεύμα. Δειξε τους στοργή και μην κρίνεις ποτε κάποιον απο την εξωτερική του εμφάνιση, η ψυχή του και το μεγαλείο αυτής μπορεί να διαφέρει πολύ απο το εξωτερικό περίβλημα. 

Είμαι σίγουρος πως και μεις αν απο σήμερα κάνουμε κάποια απο τα παραπάνω θα νιώσουμε πολύ πιο όμορφα και θα βρούμε την ευτυχία για μια ζωή οπως έλεγε και το ρητό. 

Ευθύμιος Λεκάκης 
www.xanianews.gr 

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.