Παρατείνονται συμβάσεις έως το 2027 - ΣτοιχείαΣυνάντηση με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργο Σταμάτη είχε ο Σύλλογος Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
Ο κ. Σταμάτης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνωρίζοντας το έργο των εργαζομένων των κοινωνικών δομών των δήμων, ιδίως κατά την περίοδο το υκορονωϊού, έδειξε διάθεση να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους έως το 2027, οπότε λήγει το πλαίσιο ΕΣΠΑ.
Εφόσον επιτευχθεί η ανανέωση των συμβάσεων, θα ευνοηθούν χιλιάδες εργζόμενοι σε:
  • Κέντρα Κοινότητας
  • Υπνωτήρια στέγων
  • Κοινωνικά παντοπωλεία
  • Συσσίτια
  • Κοινωνικά φαρμακεία
  • Ανοιχτά κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων 
Η ανανέωση των συμβάσεων έως το 2027 θα αφορά τους εργαζόμενους όλων των δήμων της χώρας.
Σημειώνεται ότι οι συμβάσεις το εν λόγω προσωπικού έληγαν στα τέλη του 2024.
Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας ζήτησε από σωματεία εργαζομένων να αποστείλουν στοιχεία "ποιοτικά και ποσοτικά " για το πόσοι υπηρετούν στις δομές μέχρι και τις 30/5/2020.
Η έκδοση προκήρυξης για πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων των προαναφερόμενων κλάδων, μέσω πριμοδότησης της ειδικής εμπειρίας, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. 
workenter.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.