1.012 μόνιμες προσλήψεις και χωρίς πτυχίο για διάφορες ειδικότητες σε φυλακές της χώρας

Στην επικαιρότητα και πάλι το θέμα της ενίσχυσης των Καταστημάτων Κράτησης με μόνιμο προσωπικό.

Η γενική γραμματέας Αντεγληματικής Πολιτικής κυρία Σοφία Νικολάου, μιλώντας πρόσφατα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, ανακοίνωσε τον σχεδιασμό για τα σωφρονιστικά καταστήματα.

Όπως είπε, μεταξύ των προγραμματισμένων δράσεων, είναι και η πρόσληψη 1.012 σωφρονιστικών υπαλλήλων για την ενίσχυση του προσωπικού των φυλακών της χώρας, με το ίδιο πλαίσιο που έγιναν και οι προσλήψεις των 1.500 Ειδικών Φρουρών από την Ελληνική Αστυνομία (εκτός ΑΣΕΠ).

Σύμφωνα με τον έως τώρα γνωστό σχεδιασμό, το νέο προσωπικό θα προσληφθεί με διαδικασίες "εξπρές" και θα κατανεμηθεί ως εξής:

  • 258 μόνιμοι στο νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας. Η κ. Νικολάου είπε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα εξαιρεθούν οι προσλήψεις για Προσωπικό Φρούρησης από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, λόγω επιτακτικών αναγκών
  • 381 προσλήψεις στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας
  • 373 θέσεις, για τις οποίες, όπως είναι η αρμόδια γραμματέας, "μπορούμε να προσωρήσουμε άμεσα για έγκριση"

 

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.