Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα με τη Μ.Βρετανία από 1η Ιουλίου

FT: «Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα με τη Μ.Βρετανία από 1η Ιουλίου» - Υποχωρεί η κυβέρνηση μετά τη διεθνή κατακραυγή

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times φαίνεται πως η λογική επικράτησε και η κυβέρνηση θα ανοίξει τα σύνορα με τη Μεγάλη Βρετανία από 1η Ιουλίου χωρίς οι Βρετανοί τουρίστες να αναγκάζονται να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα. 

Φαίνεται πως η διεθνής κατακραυγή και οι αντιδράσεις στον προκλητικό & ακατανόητο κατάλογο με τις 29 χώρες που δημοσίευσε το υπουργείο Τουρισμού καθ' υπόδειξη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ανάγκασε την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση. 

Από τον κατάλογο λείπουν χώρες όπως η Μ.Βρετανία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ και η Γαλλία, οι οποίες απείλησαν με αυστηρά αντίποινα. 

Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα η απόφαση η απόφαση έπρεπε να περάσει πρώτα από την  Επιτροπή λοιμωξιολόγων(!), στην οποία φαίνεται πως έχουν δοθεί υπερεξουσίες που υπερβαίνουν τον ρόλο τους.

Μόλις χθες μέλη της επιτροπής απείλησαν με μαζικά lockdown τα ελληνικά νησιά σε περίπτωση που εντοπιστούν κρούσματα και καταστροφολογούσαν!

Το δημοσίευμα των FT αναφέρει ότι τα αεροδρόμια της Ελλάδας θα είναι ανοιχτά από την 1η Ιουλίου σε διεθνείς πτήσεις - συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών - με τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο σε όσους έρχονται.

Αξιωματούχος της Αθήνας είπε ότι υπήρξε «έντονη» συζήτηση με τη συμβουλευτική επιτροπή επιδημιολόγων της κυβέρνησης σχετικά με το εάν θα επιτραπεί στους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου να εισέλθουν στη χώρα από την 1η Ιουλίου ή να περιμένουν μέχρι να μειωθεί ο αριθμός των βρετανικών λοιμώξεων.

«Αποφασίσθηκε να ανοίξουν τα σύνορα ταυτόχρονα για όλους και να μην γίνονται διακρίσεις. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας μετά τη Γερμανία», είπε. Πάνω από 3 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, αναφέρει το δημοσίευμα.

.pronews.gr


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.