Κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά:To μεσημέρι τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του ηλικιωμένου ασθενή  από την Κίσσαμο που αποτελεί το δεύτερο κρούσμα στα Χανιά και  17ο κρούσμα συνολικά στην Κρήτη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε πρώτη φάση αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν γιατροί και νοσηλευτές του ΠΑΝΓΗ που ήρθαν πριν από 10 ημέρες σε επαφή με τον 87χρονο, όταν ο τελευταίος νοσηλεύτηκε στο Αιμοδυναμικό του νοσοκομείου. Παράλληλα θα εξεταστούν και τα άτομα τα οποία βρίσκονταν τότε μαζί του στον ίδιο θάλαμο.

Πάντως σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη, είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες -γύρω στο 3%- να βρεθεί κάποιος θετικός.

Παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ από το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του ΠαΓΝΗ για τα μέλη του στενού οικογενειακού κύκλο του 87χρονου, ενώ δείγματα έχουν ληφθεί από τα εγγόνια του.

Η γυναίκα του ηλικιωμένου η οποία παρέμεινε χθες για λίγες ώρες στο νοσοκομείο Χανίων αφού της πήραν δείγμα κρίθηκε προτιμότερο να φύγει από το ίδρυμα και να επιστρέψει σπίτι της όπου θα παραμείνει σε καραντίνα.

Την ίδια στιγμή ο ηλικιωμένος ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην κλινική Covid του νοσοκομείου Χανίων με ήπια συμπτώματα, γεγονός που σκορπίζει αισιοδοξία στους θεράποντες ιατρούς. 

.eparxies.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.