Όλος ο κόσμος ετοιμάζεται για το Ελληνικό καλοκαίρι – Διεθνής αποθέωση για τα μέτρα στον Τουρισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Το BBC κάνει νύξη στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την φράση ότι του για «διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας» που έχει κερδίσει η χώρα μας. «Είναι μία μεγάλη φήμη» είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για «υγειονομική ασπίδα, σε κάθε τόπο φιλοξενίας και το μεράκι του Έλληνα που πάντα τον εμπνέει ο Ξένιος Δίας».

Το βρετανικό ενημερωτικό δίκτυο αναφέρεται και σε άλλα μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των μεταφορών, επισημαίνοντας ότι θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ κορωνοϊού σε τουρίστες.

Ο επίσης

Ο επίσης βρετανικός Guardian σημειώνει πως η Ελλάδα θα υποδεχτεί τους τουρίστες δύο εβδομάδες νωρίτερα του αναμενομένου, κεφαλαιοποιώντας, όπως αναφέρει, τον «απροσδόκητα επιτυχημένο χειρισμό της κορωνοϊού»

Και αυτό το μέσο ενημέρωσης αναφέρεται στην μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των μεταφορών για το επόμενο 5μηνο, τον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά και τα θερινά σινεμά, ένα must για κάθε ελληνικό καλοκαίρι, όπως τονίζει.

Αναφορά στην «πολυαναμενόμενη τουριστική σεζόν στην Ελλάδα» κάνει και το αμερικανικό ABC News, το οποίο σκιαγραφεί όσα εξήγγειλαν ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Το Bloomberg φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα θα επιτρέψει τις απευθείας τουριστικές πτήσεις από τις 15 Ιουνίου».


 

Όπως ανακοινώθηκε το άνοιγμα του τουρισμού για το εξωτερικό θα γίνει σε δύο στάδια, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου με την απελευθέρωση των πτήσεων προς το Ελ. Βενιζέλος, ενώ από την 1η Ιουλίου θα είναι το δεύτερο στάδιο με την απελευθέρωση των πτήσεων προς όλα τα αεροδρόμια. Ο τουρισμός εσωτερικού «ανοίγει» νωρίτερα, τη Δευτέρα 25 Μαϊου.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος, ανέφερε ότι τα μέτρα «κινούνται στην σωστή κατεύθυνση για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, την προστασία της εργασίας και τη μείωση των δεδομένων και μεγάλων απωλειών για το 2020. Υπάρχουν ακόμα πεδία σημαντικών βελτιώσεων και πρωτοβουλιών, τόσο στα εργασιακά ζητήματα, όσο και στα ζητήματα της φορολογίας, που αφορούν την επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στα καταλύματα, στην υπηρεσία του τουριστικού πακέτου και στον θαλάσσιο τουρισμό».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, σίγουρα θα χρειαστούν και άλλες παρεμβάσεις, αλλά και ακαριαία αντιμετώπιση όλων των αστάθμητων παραγόντων που θα προκύπτουν. «Ο τουρισμός, ιδίως μετά το ολικό άνοιγμα των συνόρων την 1η Ιουλίου 2020, καλείται και αυτή τη φορά να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανάκαμψη της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέτσος.

φωτο EUROKINISSI

el.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.