Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο, πάσχει από επιληψία

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο, πάσχει από επιληψία
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (κέντρο) υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του παχέος εντέρου το 2011 και πάσχει από επιληψία, σύμφωνα με πρώην βοηθούς και έμπιστους του καθεστώτος.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός καρκινικού όγκου και πάσχει από επιληψία, μεταξύ άλλων πιθανών επιπλοκών στην υγεία του, οι οποίες μπορεί να εξηγήσουν τις, μερικές φορές, ακανόνιστες συμπεριφορές του, εκρήξεις θυμού και αντιφατικές παρατηρήσεις που προκαλούν πολλούς εξωτερικούς παρατηρητές, σύμφωνα με έρευνα της Nordic Monitor.
Ακριβώς όπως ένα σύννεφο που κρύβει πώς η κυβέρνησή του ξοδεύει τα χρήματα των φορολογουμένων και θεσπίζει νόμους που χτυπούν τη διαφάνεια στη διακυβέρνηση της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Ερντογάν επίσης δεν πρόκειται να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, τροφοδοτώντας κάθε είδους εικασίες. Οι βοηθοί του προέδρου τον παρουσιάζουν συχνά ως απόλυτα υγιή και υποβαθμίζουν κάθε ζήτημα υγείας που έχει τραβήξει την προσοχή του κοινού. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει υποστεί, ή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει, πολλαπλά προβλήματα υγείας.
Καρκίνος
Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι επέζησε από καρκίνο του παχέος εντέρου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 26 Νοεμβρίου 2011 στην Κωνσταντινούπολη, όταν ήταν 57 ετών. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα της υγείας του Ερντογάν, ο καρκίνος εντοπίστηκε κατά την εξέτασή του, καθώς παραπονιόταν για πεπτικά προβλήματα και αίμα στα κόπρανά του. Οι πηγές πήραν συνέντευξη, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, για φόβο απειλών για τη ζωή τους από την κυβέρνηση του Ερντογάν, η οποία έχει απολύσει ή / και φυλακίσει πάνω από 20.000 επαγγελματίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων γιατρών και νοσοκόμων από το 2016.
Οι γιατροί του πραγματοποίησαν τόσο κολονοσκόπηση όσο και σιγμοειδοσκόπηση με δειγματοληψία περιοχών του παχέος εντέρου που είναι ύποπτες για πιθανή ανάπτυξη όγκου. Η μικροσκοπική εξέταση ενός δείγματος ιστού έδειξε ότι είχε όγκο γνωστό ως βλαβερό αδένωμα, που σημαίνει ότι είχε προηγμένη μορφή αδενώματος και πρόδρομο του καρκίνου.Με περαιτέρω δοκιμές και εξετάσεις, προσδιορίστηκε αργότερα ότι ο Erdoğan είχε καρκίνο στα τέλη δεύτερου ή τρίτου σταδίου και ότι ο όγκος εντοπίστηκε 10-15 εκατοστά από το πρωκτικό άκρο, το οποίο μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως καρκίνος του ορθού λόγω της εγγύτητάς του με τον πρωκτό.
Ο Δρ Fahrettin Koca (αριστερά), ένας στενός βοηθός του Ερντογάν που ηγήθηκε διαβουλεύσεων για την εύρεση χειρουργού για την εγχείρησή του, είναι τώρα υπουργός υγείας.
Έχοντας αποφασίσει ότι απαιτείται χειρουργική επέμβαση, οι γιατροί του Ερντογάν άρχισαν να ρωτούν ποιος ήταν ο καλύτερος χειρουργός για να κάνει μια τέτοια επέμβαση. Το όνομα του καθηγητή Dursun Buğra, ενός πολύ γνωστού χειρουργού, εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, με επικεφαλής τον Δρ Fahrettin Koca, ο οποίος αργότερα έγινε υπουργός υγείας στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο. Ο Koca ήταν τότε υπεύθυνος για τη διαχείριση των μυστικών επενδύσεων της οικογένειας Erdoğan στους τομείς της υγείας και της ιατρικής, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου Medipol.
Η μυστικότητα ήταν υψίστης σημασίας, καθώς οποιαδήποτε αποκάλυψη της φθίνουσας υγείας του Ερντογάν θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους αντιπάλους του, οι οποίοι θα άρχιζαν να θέτουν ερωτήματα σχετικά με το αν ήταν κατάλληλος να καταλάβει το ανώτατο εκτελεστικό αξίωμα της χώρας. Μερικοί πρότειναν ότι ο Buğra ήταν γνωστός ως άνθρωπος που κρατούσε τα πράγματα στον εαυτό του και θα ήταν λιγότερο πιθανό να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την υγεία του ασθενούς του. Στο τέλος η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά από μια ομάδα χειρουργών και ειδικών με επικεφαλής τον Buğra και τον βοηθό του, τον Δρ Emre Balık. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αφαιρέθηκαν περίπου 20 έως 25 εκατοστά του παχέος εντέρου του Ερντογάν.
Η μόνη επίσημη δημόσια δήλωση σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση ήρθε δύο ημέρες αργότερα, με το γραφείο του πρωθυπουργού να δηλώνει ότι ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για πεπτικό πρόβλημα και σύντομα θα ξαναρχίσει τη δουλειά μετά από ξεκούραση. Δεν ανέφερε καρκίνο ή όγκο. Ο τότε υπουργός Υγείας Ρετζέπ Άκντατ, ο οποίος είναι τώρα βουλευτής στο κόμμα του Ερντογάν, είπε ότι δεν υπήρχε τίποτα κακό με την υγεία του Ερντογάν, αλλά ότι οι γιατροί απλώς πρότειναν να ξεκουραστεί.
Το μόνο δημόσιο σχόλιο της ιατρικής ομάδας που πραγματοποίησε τη διαδικασία προήλθε από τον καθηγητή Mehmet Füzün, επίσης ειδικευμένο στον καρκίνο του παχέος εντέρου και τότε πρόεδρο του Πανεπιστημίου 9 Eylül. Ήταν παρών κατά τη διάρκεια της επέμβασης ως ειδικός και δεν συμμετείχε στην επέμβαση. «Οι εντερικοί πολύποδες που αφαιρέσαμε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας διάρκειας 3 ωρών ήταν μεγάλοι αλλά όχι κακοήθεις», είπε.
Δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό οι παρατηρήσεις του Füzün αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, δεδομένου ότι του είχαν αποδοθεί κατηγορίες ότι έγραψε μια ψεύτικη έκθεση υγείας για την 81χρονη Meliha Öktem, στενή συγγενή του και ψυχιατρική ασθενή, προκειμένου να κληρονομήσει όλο τον πλούτο και τα περιουσιακά της στοιχεία. Εμφανίστηκε μετά το θάνατο της Öktem στις 25 Απριλίου 2007, εκπλήσσοντας 16 άλλους συγγενείς που ήταν οι νόμιμοι κληρονόμοι. Στο τέλος της δίκης, η διαθήκη ακυρώθηκε και η κληρονομιά μοιράστηκε σύμφωνα με την αναλογία που ορίζει ο νόμος. Αντιμετώπισε επίσης ποινικές κατηγορίες πλαστογράφησης εγγράφων και κατάχρηση εξουσίας από τον εισαγγελέα στην πόλη Urla.
Ο Füzün διορίστηκε από την κυβέρνηση ως πρόεδρος του πανεπιστημίου παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλός του, ο καθηγητής Sedef Gidener, έλαβε τις περισσότερες ψήφους από το ακαδημαϊκό προσωπικό και ο Füzün ήρθε στην τρίτη θέση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ερντογάν ήταν «μεταξύ των κορυφαίων τριών ή πέντε ηγετών στον κόσμο». Επομένως, οι παρατηρήσεις του σχετικά με την υγεία του Ερντογάν πρέπει να ληφθούν ως ένας κόκκος αλατιού.
infognomonpolitics.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.