Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Χανίων


Η τελευταία τροπολογία που ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τη στήριξη της απασχόλησης των εργαζομένων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας που πλήττονται από τον COVΙD-19 μας δικαιώνει και μας ικανοποιεί επί της αρχής, αφού στην πρόταση που τεκμηριωμένα καταθέσαμε μετά από συνεχείς προσπάθειες με κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας όλων των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης και με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού και των Εργατικών Κέντρων Κρήτης ζητούσαμε την ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ για τις επιχειρήσεις που λόγω της πανδημίας πλήττονται και δεν θα ανοίξουν.
Σύμφωνα με την εξαγγελία καλούνται πλέον όλες οι επιχειρήσεις – ξενοδοχεία να αναλάβουν την κοινωνική ευθύνη πραγματοποιώντας την διαδικασία επαναπρόσληψης.
Αφού διαβάσουμε και ερμηνεύσουμε τη συγκεκριμένη εξαγγελία θα δημοσιεύσουμε ιδιαίτερο δελτίο τύπου με επεξηγήσεις.
Επίσης, προς αποφυγή παρερμηνειών θέλουμε να επαναλάβουμε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης οι δύο μήνες ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ αφορούν τους μήνες ΑΠΡΙΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΪΟ 2020.
Τέλος, σας καλούμε στο Πανελλήνιο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 10 Ιουνίου και ώρα 12.00 στο Υπουργείο Εργασίας για τη συνέχιση των διεκδικήσεών μας. Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγείας, καθώς και λίστα προτεραιότητας .
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6942896096 .
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.