Το όμορφο μικρό χωριό της Ιταλίας Χτισμένο από τους Έλληνες. Οι κάτοικοί του μιλούν ελληνικά

Χτίστηκε από Κρήτες (Έλληνες από το νησί της Κρήτης) της μινωικής εποχής, οι διάσημοι Ελληνες κατοικούν στις εννέα πόλεις και οικισμούς.
- ζουν ιστορικά μνημεία νότια του Λέτσε,

Αυτό που τους ξεχωρίζει από τους άλλους συμπατριώτες τους είναι τα ήθη, τα έθιμα, οι μουσικοί ήχοι και, ιδίως, η γλώσσα τους, η γαλλική διάλεκτος - με τις αρχαιότητές τους, την πλούσια συντακτική τους πλοκή και όμορφες εκφράσεις.
Πολλοί επιστήμονες έχουν ασχοληθεί με αυτό το ιδιαίτερο γλωσσικό ζήτημα, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι κάτοικοι των χωριών της Απουλίας είναι άμεσοι απόγονοι της αρχαίας Ελλάδας.
Το μικρό κάστρο των Ελλήνων. Αυτό σημαίνει το επίσημο όνομα του Castrignano dei Greci, μόλις 4 χλμ. Από την πόλη Martano.
Η αναπαλαιωμένη κρύπτη του Αγίου Ονούφριου στο κέντρο της πόλης, η οποία έχει ίχνη αγιογραφιών και έχει ελληνική επιγραφή με το χρονολογικό σήμα 1237, είναι το πιο σημαντικό αξιοθέατο.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.