Τσιόδρας για δεύτερο κύμα κορονοϊού: Προσοχή σε αυτούς τους χώρους

Ο Σωτήρης Τσιόδρας

Στο ενδεχόμενο για ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας και κάλεσε σε αποφυγή των κλειστών χώρων.

Η μάχη με τον κορονοϊό θα συνεχιστεί εκτίμησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα, σήμερα, Πέμπτη.

«Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, το απαγορευτικό οδήγησε σε μείωση σε πολλές χώρες που όμως ήδη ετοιμάζονται για δεύτερο κύμα» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ο ίδιος επικαλέστηκε δήλωση της διευθύντριας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων που χαρακτήρισε «βέβαιη» την επάνοδο του ιού και για τον λόγο αυτό κάλεσε σε προσοχή και επαγρύπνηση.

Συγκεκριμένα, ζήτησε την προσοχή σε περιοχές που μπορεί να λειτουργήσουν πιο εύκολα ως εστίες μετάδοσης του ιού, δηλαδή κλειστούς χώρους και περιοχές με πολλαπλές επαφές με συνανθρώπους μας.

Ποιοι είναι οι επικίνδυνοι χώροι για μετάδοση του κορονοϊού

Σημειώνοντας ότι η βασική πηγή μετάδοσης του κορονοϊού είναι τα αεροσταγονίδια, ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε τη σημασία της προσοχής στους κλειστούς χώρους.

«Κομβικά σημεία στη διασπορά είναι εστίες υπερμετάδοσης σε κλειστούς χώρους με μαζικό συνωστισμό» τόνισε.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε περιστατικό στη Νότια Κορέα όπου ένας νεαρός θετικός στον κορονοϊό επισκέφθηκε τρία κλαμπ. Αυτό, όπως είπε, οδήγησε σε ιχνηλάτηση 7.200 ατόμων και δεκάδες κρούσματα.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσιόδρας επικαλέστηκε άλλη έρευνα που έδειξε ότι κατοικίες μεταναστών, μπαρ, πλοία, κρουαζιερόπλοια, εργοστάσια, χορωδίες, θέρετρα σκι, νοσοκομεία, οίκοι ευγηρίας και αντίστοιχοι χώροι διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην επιδημία.

«Το 99,7% της μετάδοσης φαίνεται να συμβαίνει εκεί» τόνισε και επανέλαβε ότι «δεν χρειάζεται να είναι πολλοί μέσα σε κλειστούς χώρους».

sputniknews.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.