Κρήτη-Αττική Στο τελικό στάδιο οι υπογραφές!
Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα πέσουν οι υπογραφές στο Ηράκλειο για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική. Το συνολικό ποσό της επένδυσης είναι 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 300-400 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν μέσω του ΕΣΠΑ και 200 εκατ. ευρώ από το μετοχικό κεφάλαιο της «Αριάδνη Interconnection», θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ, που υλοποιεί την ηλεκτρική διασύνδεση.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΔΜΗΕ είχε έρθει σε συμφωνία πριν από δύο εβδομάδες με εγχώρια τράπεζα για τη σύναψη δανείου εκτιμώμενου ύψους 400 με 500 εκατ. ευρώ προκειμένου να κλείσει όλο το σκέλος της χρηματοδότησης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής. Αυτό τόνισε σε τηλεδιάσκεψη η διοίκηση της εταιρείας, με αφορμή τα ετήσια αποτελέσματα του 2019 και πρόσθεσε ότι ο τραπεζικός δανεισμός της τάξης των 400 εκατ. ευρώ έχει κλειδώσει ήδη με επιτόκιο κάτω του 2,5%, καθώς είχε προηγηθεί η συμφωνία αυτή της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε το «πράσινο φως» για τους περιβαλλοντικούς όρους για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης μέσω Αττικής, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Cretalive.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.