Πληθυσμός 97 εκατομμύρια και κανένας θάνατος: Αυτή είναι η χώρα – πρότυπο για τον κορωνοϊό

Πληθυσμός 97 εκατομμύρια και κανένας θάνατος: Αυτή είναι η χώρα – πρότυπο για τον κορωνοϊό

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια κρούσματα έχουν καταγραφεί στον πλανήτη από τον νέο κορωνοϊό. Ο φονικός ιός καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Κίνα τέλη Δεκεμβρίου και από τότε έχει διαδοθεί με μεγάλη ταχύτητα σε όλον τον πλανήτη.

Πολλές χώρες σε όλον τον πλανήτη πλήττονται σημαντικά από την κρίση του κορωνοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ΗΠΑ καταγράφουν πάνω από ένα εκατομμύριο και 94 χιλιάδες θανάτους. Η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων έχει δημιουργήσει τεράστιες αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο.

Υπάρχουν βέβαια και χώρες που αποτελούν πρότυπο ση διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Βιετνάμ. Η χώρα της Ασίας που έχει πληθυσμό πάνω από 97 εκατομμύρια και έχει καταγράψει 324 κρούσματα και κανέναν θάνατο.

Παρά το γεγονός ότι συνορεύει με την Κίνα, η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας κατάφερε να καταγράψει ιστορικό χαμηλό όσον αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους. «Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τέτοιου είδους καταστάσεις με άγνωστες παραμέτρους είναι καλύτερο να αντιδράς υπερβολικά» σημείωσε στο BBC ο Τοντ Πόλακ, σύμβουλος του Χάρβαρντ για την πρόοδο της υγείας στο Βιετνάμ.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.