Βίντεο-σοκ: Μητέρα σπρώχνει τον 9χρονο αυτιστικό γιο της στο νερό για να τον πνίξει..

Tη σοκαριστική στιγμή που μια μητέρα στις ΗΠΑ φαίνεται να σπρώχνει τον γιο της που είναι αυτιστικός σε ένα κανάλι, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία ήταν και η πρώτη της προσπάθεια να τον σκοτώσει, κατέγραψε κάμερα.Η Πατρίτσια Ρίπλεϊ, 45 ετών, είπε ψέματα περί απαγωγής του Αλεχάντρο Ρίπλεϊ, αφού προσπάθησε να τον πνίξει δύο φορές, με μάρτυρες να διασώζουν το αγόρι από κανάλι της Φλόριντα την πρώτη φορά, και τη δεύτερη προσπάθεια να οδηγεί στον θάνατο του αγοριού, δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο.Ο Αλεχάντρο ήταν αυτιστικός και δεν είχε λεκτική επικοινωνία. Βρέθηκε να επιπλέει σε ένα κανάλι του Μαϊάμι την Παρασκευή. Η Ρίπλεϊ αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες για απόπειρα και φόνο εκ προμελέτης.Ωστόσο οι εικόνες από το βίντεο προκαλούν σοκ καθώς δείχνουν την Ρίπλεϊ με τον Αλεχάντρο να περπατούν μαζί και εκείνη να του χαϊδεύει το κεφάλι, πριν -όπως φαίνεται- τον σπρώξει προς το νερό. Στη συνέχεια η γυναίκα αρχίζει να τρέχει και εξαφανίζεται από το πλάνο, πριν τελικά επιστρέψει με γείτονες που έσωσαν το παιδί.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο η εισαγγελέας Φερνάντεζ Ραντλ υποστήριξε ότι η Ρίπλεϊ προφανώς προσπάθησε να πνίξει τον γιο της στο συγκρότημα Kendall Acres Condominium όπου καταγράφηκε και το υλικό, ωστόσο γείτονες άκουσαν τις φωνές και έτρεξαν να τον σώσουν. Τότε, σύμφωνα με την εισαγγελέα, η Ρίπλεϊ πήγε τον γιο της σε άλλο κανάλι στο «Miccosukee Golf and Country Club».
«Δυστυχώς, όταν τον πήγε στο δεύτερο κανάλι, και δεν υπήρχε κανείς εκεί. Προσπάθησε μία φορά, και ο κόσμος τον έσωσε. Ήταν ζωντανός. Θα μπορούσε να παραμείνει ζωντανός. Σκόπευε, από όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, να τον σκοτώσει».
Από την πλευρά του, ο Άλντο Ρίπλεϊ, ο πατέρας του παιδιού, ξέσπασε σε δάκρυα και σε δηλώσεις του τόνισε: «Αγαπάμε τον Αλεχάντρο και μας θλίβουν όσα έλεγαν για τη σύζυγό μου. Δεν είναι αληθινά. Δεν συμφωνώ με όσα έχουν πει για τη σύζυγό μου. Το μόνο πράγμα που θα πω είναι ότι αγαπάμε τη ζωή μας».
Η εισαγγελέας πάντως δήλωσε επίσης ότι στο παιδί έγινε νεκροψία προκειμένου να καθοριστεί αν είχε και άλλους τραυματισμούς ή ίσως κάποια τοξική ουσία στον οργανισμό τους. Τόνισε επίσης ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το αν η μητέρα του παιδιού θα βρεθεί αντιμέτωπη με θανατική ποινή.
Η εισαγγελέας ανέφερε επίσης σχετικά με την υπόθεση ότι επειδή το παιδί δεν επικοινωνούσε λεκτικά, δεν μπορούσε να πει στους ανθρώπους που τον διέσωσαν αρχικά τι συνέβη με τη μητέρα του.
Ο δικηγόρος, Νέλσον Ροντρίγκεζ-Βαρέλα είπε ότι συγκεντρώνει μια νομική ομάδα «έτσι ώστε [η Πατρίτσια] να έχει την ευκαιρία να δικαιολογηθεί» και ζήτησε από το κοινό να προχωρήσει σε κριτική όταν βγουν την επιφάνεια ακόμα περισσότερες πληροφορίες.
«Προφανώς υπάρχει μεγάλη υποστήριξη για αυτήν», είπε. «Από κάθε άποψη, υπήρξε μια εξαιρετική μητέρα, ένα εξαιρετικό άτομο, μια υπέροχη οικογένεια όπως μπορείτε να δείτε από τους ανθρώπους που είναι εδώ».
Σημειώνεται ότι το αστυνομικό τμήμα του Miami-Dade ανέφερε ότι αρχικά η μητέρα ισχυρίστηκε ότι έπεσε σε ενέδρα από δύο μαύρους άντρες που ζητούσαν ναρκωτικά και πήραν το κινητό της, το τάμπλετ και τον γιο της.
Το σώμα του αγοριού βρέθηκε σε ένα κανάλι σε γήπεδο γκολφ, την Παρασκευή, και ενώ η μητέρα περνούσε από ανάκριση.
Η γυναίκα φέρεται να προχώρησε σε αντικρουόμενες δηλώσεις ενώ βρέθηκε και αντιμέτωπη με τις δηλώσεις μαρτύρων και με το βίντεο που έδειχνε την πρώτη της προσπάθεια να σπρώξει το παιδί στο κανάλι. Τελικά, φέρεται να ανασκεύασε την ιστορία της και να παραδέχθηκε ότι οδήγησε το παιδί σε άλλο κανάλι σε άλλο σημείο, και να δήλωσε ότι «θα είναι σε καλύτερο μέρος».

Newsroom eleftherostypos.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.