Εγγραφές στο Νηπιαγωγείο για το σχ.έτος 2020-21 3ο &4ο Ν/Γ Χανίων


Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής,σύμφωνα με το άρθρο 1, της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β ́ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα υποβάλλει ο γονέας/κηδεμόνας για το Νηπιαγωγείο που ανήκει,βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου,μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Για τα συστεγαζόμενα 3ο και 4ο Ν/Γ Χανίων, οι εγγραφές είναι κοινές και τα γεωγραφικά όρια της περιφέρειας των νηπιαγωγείων είναι τα ακόλουθα:

Δημητρακάκη, Κ. Μητσοτάκη, Μίνωος Ησυχάκη, Μεσολογγίου, Ακτή Μιαούλη, Δωδεκανήσου, Κύπρου, Κοραή και η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Τζανακάκη,Κορνάρου,Σολωμού.



Για το σχολικό έτος 2020-2021 οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 30 Μαΐου 2020. Εγγραφές μετά την 30η Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.



Στα Νηπιαγωγεία το σχολικό έτος 2020-2021, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν γεννηθεί το 2015(νήπια) και το 2016(προνήπια).

Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα, σύμφωνα με την παρ. 5 του αρθρ. 6 του ΠΔ79/2017 (ΦΕΚ Α’ 109).
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στα Νηπιαγωγεία είναι:

1.Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας ,όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας(υποβάλλεται ηλεκτρονικά)
2.Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)Το προμηθεύεστε ηλεκτρονικά ή από Νηπιαγωγείο
3.Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια 
4.Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία,εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ
5.Για την εγγραφή στο ολοήμερο απαιτούνται επιπλέον :βεβαιώσεις εργασίας ή κάρτα ανεργίας και για τους δύο γονείς.

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

Σας παραθέτουμε την εγκύκλιο εγγραφών και τον οδηγό για την πρώτη εγγραφή για γονείς/κηδεμόνες βήμα προς βήμα. 

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο,κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και συνεννόησης με την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου,τηρώντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα (προστατευτική μάσκα και γάντια)
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και συνεννόησης, θα παραδίδονται, επίσης,στην προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου τα παραστατικά ,που συνοδεύουν την εγγραφή ,τηρώντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα (προστατευτική μάσκα και γάντια).

Πληροφορίες στο 6974820957 και mail@3nip-chanion.chan.sch.gr
από 11.00 πμ -13.00 μμ κατά τις εργάσιμες ημέρες.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.