Συντάξεις Ιουνίου: Πάλι οι συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις έως 20 ευρώ

Συντάξεις: Μακελειό σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, μητέρες, χήρες! - Ειδήσεις

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, εξήγησε γιατί αρκετοί συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις από 2 έως 20 ευρώ στις συντάξεις Ιουνίου.

Στις καταγγελίες αρκετών συνταξιούχων, οι οποίοι είδαν μειωμένα τα ποσά των συντάξεων Ιουνίου, απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τους συνταξιούχους, το ποσό της κύριας σύνταξης, σε πολλές περιπτώσεις, ήταν μειωμένο κατά 2 έως 20 ευρώ.

Το υπουργικό στέλεχος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97,8», εξήγησε ότι δύο είναι οι πιθανές αιτίες γι’ αυτή τη μείωση.

«Το ένα είναι μια παλιά εισφορά των 5 ευρώ που είχε νομοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί».

«Το δεύτερο έχει να κάνει με το εξής: Τώρα πληρώνονται οι κύριες συντάξεις και αυτοί που έχουν αυξήσεις στις επικουρικές - τις οποίες θα δουν μόλις πληρωθούν οι επικουρικές σε μερικές ημέρες - έχουν και λίγο μεγαλύτερο φόρο. Δηλαδή, αν πρόκειται να πάρεις 100 ευρώ αύξηση, έχεις και 10 ευρώ επιπλέον φόρο, ο οποίος κατά κύριο λόγο αφαιρείται από την κύρια σύνταξη».

Προανήγγειλε δε και σχετικές διευκρινίσεις από τη διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από 1η Ιουνίου θα υπάρχουν αυξήσεις σε περίπου 250.000 επικουρικές συντάξεις, οι οποίες υπέστησαν περικοπές λόγω του νόμου Κατρούγκαλου.

Η αποκατάσταση των συγκεκριμένων συντάξεων επήλθε, κατ’ εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας των επίμαχων μειώσεων.

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιουνίου

Σήμερα, 22 Μαΐου του 2020, καταβάλλονται οι συντάξεις για όσους προέρχονται από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΑΤ, τράπεζες και ΟΤΕ, και ο αριθμός ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

Στις 25 Μαΐου του 2020, θα ακολουθήσει η καταβολή σε όσους δικαιούχους το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

Όσον αφορά τους μη μισθωτούς, δηλαδή τους συνταξιούχους των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, η καταβολή θα γίνει στις 27 Μαΐου του 2020.

Τέλος, οι συντάξεις δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 29 Μαΐου του 2020.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.