Δεκαπεντάχρονη Ινδή μετέφερε τον ανάπηρο πατέρα της στο ποδήλατό της διανύοντας 1.200 χλμ – Βίντεο

Όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, ο πατέρας της Τζότι Κουμάρι έμεινε άνεργος. Τότε, για να μη λιμοκτονήσουν, αναγκάστηκαν να κάνουν ένα απίστευτο ταξίδι πάνω στους -ποδοκίνητους- δύο τροχούς.

Όταν ξέσπασε η πανδημία της COVID-19, ένας ανάπηρος άντρας από την Ινδία, που έβγαζε το μεροκάματό του ως οδηγός μικρού φορτηγού, έμεινε άνεργος και αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της λιμοκτονίας. Τότε η κόρη του, η δεκαπεντάχρονη Τζότι Κουμάρι, πήρε μια απίστευτη απόφαση: να τον μεταφέρει από το Νέο Δελχί, όπου ζούσαν, στο χωριό τους στην πολιτεία Μπιχάρ, 1.200 χιλιόμετρα μακριά, πάνω στο ποδήλατό της.

«Δεν είχα άλλη επιλογή» σχολίασε το κορίτσι. «Δεν θα είχαμε επιβιώσει αν δεν είχαμε πάει με ποδήλατο στο χωριό μου». Η αποφασιστική Κουμάρι έκανε πετάλι για δέκα μέρες, κουβαλώντας μάλιστα τον πατέρα της στο πίσω κάθισμα. Επέζησαν μόνο από το νερό και το φαγητό που τούς έδιναν οι περαστικοί. Μόνο μία φορά στη διάρκεια του ταξιδιού η Κουμάρι ενέδωσε στην «άνεση» ενός φορτηγού, που τους μετέφερε για λίγα χιλιόμετρα πάνω στην καρότσα τους.

Όταν κόρη και πατέρας έφτασαν στο χωριό τους, τους υποδέχτηκαν η μητέρα της Κουμάρι και ο γαμπρός της, που είχαν εγκαταλείψει την ινδική πρωτεύουσα μετά την επιβολή καραντίνας στη χώρα.

Ωστόσο, ο άθλος του νεαρού κοριτσιού δεν πέρασε απαρατήρητος. Το γεγονός αναπαρήγαγαν διάφορα τοπικά και διεθνή μέσα, ενώ η Ποδηλατική Ένωση Ινδίας -που συμμετέχει με ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες- προσφέρθηκε να μεταφέρει την Κουμάρι πίσω στο Νέο Δελχί για ένα δοκιμαστικό. Ακόμη και η Ιβάνκα Τραμπ, η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, εντυπωσιάστηκε από τον άθλο της Ινδής έφηβης, χαρακτηρίζοντάς τον «ένα όμορφο κατόρθωμα αντοχής και αγάπης» στο Twitter.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

sputniknews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.