Δεν είναι πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστες, είναι εισβολείς

Δεν είναι πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστες, είναι εισβολείς
Αναφέρομαι στα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στον Εβρο. Εκεί τα δεδομένα είναι:

1.Περίπου 5-6.000 νεαρά άτομα, όλοι άνδρες, αγνώστου προελεύσεως, επιχειρούν να περάσουν με την βία τα σύνορα. Δεν υπάρχουν «μωρομάνες» για να κλάψουν οι αριστερές ψυχούλες.

2.Στην προσπάθεια τους αυτή, οι επίδοξοι εισβολείς έχουν την βοήθεια του επίσημου τουρκικού κράτους και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Μάλιστα υπάρχουν και τα σχετικά τεκμήρια, όπως φωτογραφίες από τουρκικής κατασκευής δακρυγόνα, βίντεο που δείχνουν τουρκικά στρατιωτικά οχήματα να μεταφέρουν τους νεαρούς επίδοξους εισβολείς, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για συμμετοχή Τούρκων στρατιωτικών στην κοπή σύρματος του φράκτη.

3.Υπάρχει άμεση αντίδραση των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Μέχρι στιγμής 66 άτομα που πέρασαν τα σύνορα έχουν συλληφθεί και θα επαναπροωθηθούν στην συνέχεια.

4.Η Ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε ακαριαία, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο για διπλές αναγνώσεις των κινήσεων της. Μάλιστα, το βέτο που προέβαλε η Ελληνική αντιπροσωπεία στο ψήφισμα συμπαράστασης προς την Τουρκία, που θα εξέδιδε το ΝΑΤΟ, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση βαδίζει συνειδητά τον δρόμο που χάραξε. Δεν νοείται συμπαράσταση σε χώρα που φέρεται εχθρικά προς την πατρίδα μας.

5.Φαίνεται πως η σθεναρή στάση της κυβέρνησης βρίσκει σύμφωνη την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, πλην κάποιων γραφικών φιλελευθεροποταμίσιων και των σεσημασμένων πλέον ψυχοπονιάρηδων αριστερών. Μάλιστα, η κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση είναι πως άργησε να λάβει αυτά τα σκληρά μέτρα.

Τούτων δοθέντων τίθεται ένα εύλογο ερώτημα: για ποιον λόγο η Τουρκική ηγεσία επέλεξε τον Έβρο; Αυτοί οι 5-6.000 εισβολείς θα μπορούσαν μέσα σε λίγες ημέρες να περαιωθούν με επιτυχία στα νησιά του Αιγαίου όπου τα μέτρα φύλαξης, εκ των πραγμάτων, είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά.

Οι Τούρκοι επέλεξαν τον Έβρο για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί δεν τους ενδιαφέρει αν οι εισβολείς θα πετύχουν τον σκοπό τους, αλλά αν θα γίνει διεθνής θόρυβος για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο. Αν τα φώτα της δημοσιότητος επικεντρωθούν στις «μάχες» που γίνονται στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Η κεντρική επιδίωξη της Τουρκίας είναι να παρέμβουν η Γερμανία και η Γαλλία στον Πούτιν για να βγει ο Ερντογάν από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει στην Συρία.


Οι εισβολείς είναι απλώς ένα όπλο στα χέρια του Τούρκου ηγέτη.

Δεύτερον, οι Τούρκοι δοκιμάζουν τα όρια αντίδρασης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και τις αντοχές τους, καθώς τα επεισόδια, μετά βεβαιότητος, θα κλιμακωθούν. Αντιλαμβάνονται οι Τούρκοι πως απέναντι τους έχουν μιαν Ελληνική κυβέρνηση αποφασισμένη και ικανή να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να αποτρέψει την παραβίαση των συνόρων της. Όπως θα έκανε κάθε κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της και την ιστορία της πατρίδος της.

Αποτροπή, δια της ισχύος.

Μια παρενέργεια όλων αυτών των γεγονότων είναι πως αποδόμησε πλήρως το επιχείρημα συγκεκριμένων πολιτικών κέντρων στην Ελλάδα, πως δεν υπάρχει τουρκική απειλή. Πως αυτή είναι μια κατασκευή ακραίων εθνικιστικών κύκλων για να συγκροτήσουν το σύγχρονο εθνικό αφήγημα.

Δυστυχώς, τα γεγονότα τους διαψεύδουν και γι΄αυτό έχουν σιωπήσει.

Έχει γίνει αντιληπτό πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος αντιμετώπισης των εισβολέων από αυτόν που επέλεξε η Ελληνική κυβέρνηση. Και γι΄αυτό ο Α.Τσίπρας είναι εξαφανισμένος 48 ώρες. Δεν θέλει να σταθεί δίπλα στην κυβέρνηση ούτε σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Θα έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, καθώς η κατάσταση δεν πρόκειται να εκτονωθεί. Αντιθέτως…

Έτσι, θα δοκιμασθούν τις προσεχείς ημέρες τόσο η αποφασιστικότητα, όσο και οι αντοχές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Οι πολιτικοί κρίνονται στα δύσκολα.
Πηγή www.liberal.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.