Επικίνδυνη κλιμάκωση: Στα ελληνοτουρκικά σύνορα πάνοπλοι καταδρομείς της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής

Τους πάνοπλους καταδρομείς της μονάδας JOH της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, με συνεχή εμπειρία στον πόλεμο κατά του ΡΚΚ έχουν πλέον απέναντί τους από σήμερα οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο!
Ο λόγος, όπως τον εξήγησαν οι Τούρκοι για την αποστολή της δύναμης αυτής εκεί είναι από προκλητικός έως και παράλογος που συμβαδίζει προφανώς μόνο με την τουρκική λογική όποια και αν είναι αυτή: «Η παρεμπόδιση των ελληνικών αρχών να απωθήσουν μετανάστες πίσω στα τουρκικά σύνορα»!
Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Πρόκειται για 1.000 καταδρομείς της  μονάδας JOH, το ανατολικότερο στρατόπεδο της οποίας βρίσκεται στην Άγκυρα. Αυτό σημαίνει ότι τα 23 συνολικά στρατόπεδα στα οποία υπάρχουν άνδρες της JOH βρίσκονται στην ανατολική και νότια Τουρκία, κατά των  Κούρδων του ΡΚΚ και του YPG.
Οι δυνάμεις αυτές βρίσκονται πλέον στην διάθεση  της 1ης τουρκικής Στρατιάς, καθώς όπου πηγαίνουν εντάσσονται στην ανώτερη στρατιωτική διοίκηση της εκάστου περιοχής.
Πρόκειται για μια τουρκική κίνηση η οποία αποσκοπεί στον «εκφοβισμό» των ελληνικών δυνάμεων στον Έβρο, ενδεχομένως και στην δημιουργία κάποιου «θερμού» ή πολύ «θερμού» επεισοδίου.
Η δύναμη αυτή έχει στη διάθεσή της και οχήματα MRAP Yalcin της Nurol όσο και οχήματα BMC.
Οι αποστολές που αναλαμβάνει η συγκεκριμένη μονάδα είναι: Έρευνα και καταστροφή πίσω από γραμμές του εχθρού, διείσδυση και συλλογή πληροφοριών και αναγνώριση.
Έχουμε να κάνουμε πλέον με μια νέα τουρκική ενέργεια σοβαρής κλιμάκωσης στον Έβρο και αυτή τη φορά με επικίνδυνες  προεκτάσεις καθώς κανείς δεν ξέρει τι διαταγές έχουν οι συγκεκριμένοι καταδρομείς, όπως και τι θα γίνει στην περίπτωση που επιχειρήσουν να παρεμποδίσουν τις ελληνικές δυνάμεις να αποκρούσουν τα κύματα των εισβολέων αλλοδαπών.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
pronews.gr
pronews.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.