Εκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «καίει» τον Ερντογάν – Αναφορές για βασανισμούς και ύποπτους και εξαφανίσεις

Σκληρή απάντηση στις «καταγγελίες» Ερντογάν κατά της Ελλάδας για «σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα», αποτελεί η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Τουρκία.
Η έκθεση 72 σελίδων που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τετάρτης (για την Ελλάδα), «καίει» τον Ερντογάν, καθώς κάνει αναφορές για «βασανισμούς», «ύποπτους θανάτους» και «εξαφανίσεις», καθώς και «αυθαίρετες συλλήψεις».
Η ετήσια έκθεση φέρνει σε δύσκολη θέση την Τουρκία πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς κάνει αναφορά για συγκεκριμένα περιστατικά φυλάκισης βουλευτών, δημοσιογράφων και δικηγόρων μεταξύ άλλων, καθώς ακόμη και για ξένους πολίτες. Τονίζει μάλιστα και «προβλήματα» στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, καθώς και στην ελευθερία της έκφρασης στον Τύπο και το διαδίκτυο, αναφέροντας μάλιστα περιστατικά βίας και κλεισίματος Μέσων Ενημέρωσης.
Η Τουρκία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, έθεσε σε διαθεσιμότητα πάνω από 45.000 αστυνομικούς και στρατιωτικούς, ενώ συνέλαβε πάνω από 130.000 άτομα που εργάζονταν για το δημόσιο. Ακόμη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην έκθεσή του, κάνει αναφορά για «παρατυπίες» της Τουρκίας στο προσφυγικό, αναφέροντας περιπτώσεις επαναπροώθησης προσφύγων
vimapress.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.