Στο «κόκκινο» Αιγαίο: Δεκάδες μετανάστες στο ακριτικό Καστελόριζο



Περισσότεροι από 100 μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, έχουν φτάσει τα τελευταία 24ωρα και στο Καστελόριζο.


Στο νησί δεν υπάρχουν οργανωμένες δομές για τη φιλοξενία τους και οι νεοαφιχθέντες βρίσκουν καταφύγιο όπου βρουν μέχρι να αναχωρήσουν από το νησί. Οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό-προσφυγικό σε συνδυασμό με την έλλειψη οργανωμένων δομών, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.


Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Δημοκρατική» ο αντιδήμαρχος του νησιού, Στράτος Αμύγδαλος, υπάρχει έντονη φημολογία ότι στα απέναντι από το

Καστελόριζο τουρκικά παράλια βρίσκονται εκατοντάδες μετανάστες που περιμένουν να καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες για να αποπειραθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, μέσω του ακριτικού νησιού.

Επί του παρόντος και παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, οι πρόσφυγες και μετανάστες, που έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες περιφέρονται στο νησί και αναζητούν καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα σπίτια χωρίς ουσιαστική μέριμνα για την σίτιση και την διαμονή τους.



Ενισχύονται τα νησιά

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μεγίστης έχει ληφθεί μέριμνα για την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας στο νησί, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα μεταναστών και προσφύγων που ετοιμάζεται να καταφθάσει στο νησί από την Τουρκία, καθώς η πρόσβαση θεωρείται εύκολη λόγω της πολύ κοντινής απόστασης. Το Κας, (η παλιά Αντίφυλλος), είναι σε απόσταση μόλις 1,25 ναυτικών μιλίων,

Σήμερα, σύμφωνα με την «Δημοκρατική», αναμένονται στο νησί επιπλέον ενισχύσεις για το Αστυνομικό Τμήμα το οποίο διαθέτει 10 άτομα μόνιμο προσωπικό, ενώ 18 άνδρες υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα όπου επίσης αναμένονται ενισχύσεις. Στο νησί έχει καταφθάσει ήδη ένα επιπλέον σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ σημαντική είναι η συμβολή του στρατού σε ξηρά και θάλασσα με συνεχείς περιπολίες και επιτήρηση των συνόρων.

newsbomb
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.