Τροπολογία: «Τέλος» οι παροχές σε όσους εγκρίθηκε η αίτηση ασύλου


«Τέλος» οι παροχές σε όσους εγκρίθηκε η αίτηση ασύλου 
«Stop» στο προηγούμενο καθεστώς όπου όσοι είχαν λάβει άσυλο συνέχιζαν να λαμβάνουν «βοήθεια» σε επίπεδο χρηματικού ποσού ή και σε είδος μπαίνει με τροπολογία του Υπουργείου Μετανάστευσης.
Ειδικότερα, ορίζεται ότι από την έκδοση της απόφασης αναγνώρισης καθεστώτος διεθνούς ή επικουρικής προστασίας διακόπτονται οι υλικές συνθήκες υποδοχής που είναι σε μορφή χρηματικού ποσού και σε είδος.
Μάλιστα οι εν λόγω δικαιούχοι, με βάση την ίδια ρύθμιση, που διαμένουν σε Δομές Φιλοξενίας συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων και διαμερισμάτων, υποχρεούνται να αποχωρήσουν από αυτές εντός της οριζόμενης προθεσμίας. Ειδικά, πάντως, για τους ασυνόδευτους ανήλικους η προθεσμία αποχώρησης αρχίζει από την ενηλικίωσή τους.   
Παράλληλα η τροπολογία προβλέπει έκτακτες προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για τρία έτη με δυνατότητα παράτασης για ακόμα τρία έτη για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών του Υπουργείου Μετανάστευσης.
Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να συνάπτει νέες συμβάσεις έργων, υπηρεσιών και προμηθειών, με τη διαδικασία απευθείας ανάθεσης, ανεξαρτήτως ποσού, κατά παρέκκλιση των κείμων διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων, σε περιπτώσεις εκτάκτων και απρόβλεπτων αναγκών που επιβάλλουν την άμεση λήψη και εφαρμογή μέτρων για θέματα προστασίας της δημόσιας τάξης, ασφάλειας και υγείας.
 liberal.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.